Ποινές φυλάκισης σε 6 πρόσωπα για τα επεισόδια στο Πουρνάρα

Ποινές φυλάκισης σε 6 πρόσωπα για τα επεισόδια στο Πουρνάρα

Ποινές φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε έξι πρόσωπα, τα οποία είχαν συλληφθεί χθες βράδυ στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας άτυπων μεταναστών, στην Κοκκινοτριμιθιά, για συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομη είσοδο και κατοχή επιθετικών οργάνων.

Για άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση, το Δικαστήριο διέταξε όπως αφεθούν ελεύθερα με εγγύηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο. Γύρω στις 10.15μ.μ. χθες, μέλη της Αστυνομίας, που βρίσκονταν καθήκον στον χώρο υποδοχής και φιλοξενίας άτυπων μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά, εντόπισαν 28χρονο κάτοικο Λεμεσού, να βρίσκεται εντός του περιφραγμένου χώρου, κρατώντας σίδερο, μήκους 150 εκατοστών περίπου. Στη θέα των αστυνομικών, ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, με αποτέλεσμα να ανακοπεί από τα μέλη της Αστυνομίας και να συλληφθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, λήφθηκε πληροφορία ότι ομάδα προσώπων, προσέγγιζαν το κέντρο φιλοξενίας. Μετά από σχετικό έλεγχο, τα μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν εντός του περιφραγμένου χώρου, τα πιο πάνω πρόσωπα, κάποια από τα οποία είχαν στην κατοχή τους επιθετικά όργανα. Τα πιο πάνω πρόσωπα, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για τρεις 20χρονους, ένα 22χρονο, ένα 25χρονο, ένα 31χρονο και ένα 34χρονο, όλοι κάτοικοι Λεμεσού.

Το πρωί σήμερα, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Έξι από τους συλληφθέντες παραδέχθηκαν ενοχή, με το Δικαστήριο να τους επιβάλλει ποινές φυλάκισης. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών, στον 34χρονο, ποινή φυλάκισης 25 ημερών, στον 25χρονο, ποινή φυλάκισης 20 ημερών, στον 22χρονο και τον ένα 20χρονο και ποινή φυλάκισης 10 ημερών, στους άλλους δύο 20χρονους.

28χρονος και 31χρονος δεν παραδέχθηκαν ενοχή, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να διατάξει όπως αφεθούν ελεύθεροι αφού υπογράψουν εγγύηση ύψους €5,000, μέχρι την επόμενη δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κοκκινοτριμιθιάς διερευνά την υπόθεση.