Ποια κόμματα «ευλογήθηκαν» από τον Βγενόπουλο;

Το θέμα το οποίο ήγειρε ο κ. Πολυβίου χθες από τις ειδήσεις του σταθμού ΣΙΓΜΑ για χρηματισμό κομμάτων από τον κ. Βγενόπουλο, θεωρούμε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει άμεσα να διερευνηθεί χωρίς άλλες δικαιολογίες και κωλυσιεργίες.

Να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής των Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης κατάθεσε στην Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, επιστολή όπου ζητούσε την εγγραφή και συζήτηση του θέματος που αφορά τις ύποπτες διαδρομές χρημάτων από την εταιρεία Focus προς πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά το πολιτειακό σύστημα αυτής της χώρας απέδειξε την ανεπάρκεια του και τη δειλία του να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρά θέματα αφού όλα τα κόμματα απέρριψαν την πρόταση των Οικολόγων για κατάθεση όλων των στοιχείων ενώπιον της επιτροπής για διερεύνηση της υπόθεσης και πλήρη διαφάνεια.

Δεν μπορεί, να επικρέμεται επί δικαίων και αδίκων και να κυκλοφορεί αυτή η νεφελώδης κατηγορία που είναι – παρεμπιπτόντως – βάσιμη. Ποιοι είναι αυτοί που τα πήραν και από ποιον, ποιοι χρηματίστηκαν και γιατί, είναι μερικά ερωτήματα που εύλογα γεννιούνται στον κάθε πολίτη της χώρας, ο οποίος για ακόμα μια φορά πληρώνει την ανεπάρκεια των αποφάσεων αυτών που κινούσαν τα νήματα.

Την περασμένη Κυριακή ο κ. Περδίκης ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να διερευνήσει την καταγγελία που αφορά το δικό του κόμμα σε σχέση με την υπόθεση της χρηματοδότησης από την Focus, ως τη δική του προσωπική συμβολή στον αγώνα κατά της διαπλοκής και υπέρ της διαφάνειας.

Ακόμα περιμένουμε!