Ποδόσφαιρο: Νίκες για Ομόνοια, Ανόρθωση και Πάφο

Η Ομόνοια μετά τη νίκη της με 2-0 επί της ΑΕΛ στο ΓΣΠ, εξασφάλισε θέση στην πρώτη εξάδα του Πρωταθλήματος Cyta, ενόψει της δεύτερης φάσης.

Η Ομόνοια ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στην Α’ φάση με 31 βαθμούς και βρίσκεται στην 5η θέση, εν αναμονή του αποτελέσματος του αγώνα της Νέας Σαλαμίνας η οποία έχει 30 βαθμούς και αγωνίζεται την Κυριακή με την Αλκή.

Η Ανόρθωση κατέβαλε στο Αμμόχωστος τον Ερμή με 3-2 σε ένα συναρπαστικό αγώνα στην αυλαία της Α’ φάσης του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, η νίκη ήταν άνευ ουσίας, καθώς η Ομόνοια κέρδισε την ΑΕΛ και πήρε αυτή τη θέση για την πρώτη εξάδα. Υπενθυμίζεται πως η «Κυρία» τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του τερματοφύλακα Φράνσις Ουζόχο στον αγώνα με τον Απόλλωνα.

Το σκορ άνοιξε για την Ανόρθωση Ρικάρντο Λαβόρδε στο 12ο λεπτό, με τον Ερμή να ισοφαρίζει στο 30’ με τον Γιώργο Κατσιάτη και να παίρνει κεφάλι στο 69’ με τον Άνχελ Ντέβεσα Ντίτατς. Η Ανόρθωση έκανε το 2-2 με κτύπημα πέναλτι που εκτέλεσε ο Νικόλας Στεφανέλι και πέτυχε το 3-2 με τον Νίκα Κατσαράβα και στο 93’.

Η Πάφος κατέβαλε τη Δόξα με 1-0

Με ένα γκολ του Μπράιαν Ανγκούλο στο 55ο λεπτό, η Πάφος κέρδισε στο «Στέλιος Κυριακίδης» την Δόξα σε αγώνα για την 22η αγωνιστική και τελευταία της Α’ φάσης του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Με τη νίκη αυτή η παφιακή ομάδα συμπλήρωσε εφτά νίκες και 21 βαθμούς και ανέβηκε στην 8η θέση αφήνοντας πίσω της τη Δόξα που έμεινε παρέμεινε στους 20 βαθμούς.