ΠΟΒΕΚ: Να αναθεωρήσει την απόφαση της η ΑΗΚ

Με σημερινή ανακοίνωση της η ΠΟΒΕΚ καλεί την ΑΗΚ να αναθεωρήσει την απόφαση της για επιβολή τόκου.

Επίσης, καλεί το Κράτος και την Βουλή να προωθήσουν και να εφαρμόσουν μέτρα που να δίδουν ανάσα, ελπίδα και προοπτική προτού να είναι πολύ αργά.

“Είχαμε τις Τράπεζες και τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα που κατά την κυπριακή διάλεκτο μας έβγαλαν «το λαδόξυδο» με τους τόκους και τις υπερχρεώσεις στους λογαριασμούς μας. Είχαμε την επιβολή τέλους στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, στις Δημοτικές και στις άλλες πάσης φύσεως φορολογίες. Σήμερα έχουμε και την επιβολή τόκου στους λογαριασμούς της ΑΗΚ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ και οι χιλιάδες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατηθούν στην ζωή (όσες εξακολουθούν να υπάρχουν), εκφράζουν το θυμό και την αγανάκτηση τους γι’ αυτές τις ισοπεδωτικές και φορομπηκτικές πολιτικές.

“Μέσα στις συνθήκες και συνέπειες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αντί να εφαρμόζονται μέτρα που να στηρίζουν ή τουλάχιστον να παρέχουν ένα δίχτυ προστασίας, αντοχής και ελπίδας, αντιθέτως δεχόμαστε το ένα κτύπημα μετά το άλλο. Με τέτοια μέτρα και αποφάσεις διαλύουν την μεσαία τάξη και φτωχοποιούν ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά”, προστίθεται.