Ποίος άραγε φταίει ….

Μεγάλος ντόρος γίνεται τις τελευταίες μέρες και άγριος καυγάς,  για ποιος ευθύνεται για την κατάντια των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Κύπρου, της  Λαϊκής τράπεζας και της τράπεζας Κύπρου.

Η τέως κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια δηλώνει ευθαρσώς ότι την ευθύνη του κουρέματος την έχει ο “νέος” , πρόεδρος, που πήγε “αχάπαρος” στο Γιουρογκρούπ και οι “φίλοι” του, του έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό για να υπογράψει το κούρεμα.

Η σημερινή κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη από την πλευρά της δηλώνει ότι το κούρεμα οφείλεται στα συμφωνηθέντα του Δημήτρη Χριστόφια με την Ευρωπαϊκή  Τράπεζα το περασμένο Νοέμβριο. Επισημαίνει κιόλας ότι για τα συμφωνηθέντα υπάρχουν και έγγραφα με την τζίφρα του πρώην.

Αναφέρετε επίσης και σε  μαρτυρίες από επίσημα στόματα, όπως του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του υπουργού  Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο κυπριακός λαός είναι μυαλωμένος και καταλαβαίνει καλύτερα ποιος ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Απλά η κυβέρνηση Χριστόφια έκρυβε επιμελώς τα προβλήματα  για ευνόητους λόγους.

Ε.Χ.