“Πλωτό” νοσοκομείο στο Αιγαίο ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Τρίβουν τα χέρια τους οι Τούρκοι που ετοιμάζουν μπίζνες στο Αιγαίο εκμεταλλευόμενοι για άλλη μια φορά την διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό.

Η δημόσια υγεία καταρρέει, τα νησιά μας αποψιλώνονται υγειονομικά και οι κάτοικοί τους μένουν υγειονομικώς ξεκρέμαστοι. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι ετοιμάζουν πλωτό νοσοκομείο, όπως αναφέρουν οι «6μέρες», με σκοπό να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στο Αιγαίο. Την πληροφορία έφερε στο φως ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή που κοινοποίησε ο πρόεδρός του Γιώργος Πατούλης.

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ αναφέρει το εξής :

“Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα 2-3 τουρκικά (Τένεδος, Ιμβρος), αλλά και στους χιλιάδες κατοίκων των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Γιατί; Οι γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; Σκέφτονται αλληλέγγυα; Εχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το ελληνικό κράτος; Οχι. Μάλλον, για άλλη μια φορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.”.