Πλούσιος σε 10 χρόνια, CEO αποκαλύπτει τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα. Με ή χωρίς δουλειά, η αναζήτηση για ένα καλύτερο μέλλον δε σταματά ποτέ.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι άλλοι που στοχεύουν ψηλά. Πολύ ψηλά. Στην προκειμένη περίπτωση, σε εκατομμύρια ευρώ. Κι εμείς, που δεν χαλάμε έτσι εύκολα όνειρα, ψάξαμε να βρούμε πώς μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος σε 10 χρόνια.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, αφού η συγκεκριμένη ερώτηση είχε ήδη γίνει στο Quora (Το μέρος όπου η γνώση μοιράζεται και οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν τον κόσμο).

Τι απάντησε λοιπόν ο Gordon Miller, CEO της G3i Ventures LLC, μιας από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κόσμο;

«Το κλειδί για να γίνετε πλούσιοι σε 10 χρόνια είναι να αρχίσετε από σήμερα κιόλας να κάνετε ό, τι είναι απαραίτητο. Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα τα οποία θα σας οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου. Ακολουθήστε τα ευλαβικά και…τα λέμε σε 10 χρόνια».

Ποια είναι όμως αυτά τα πράγματα; Ο Gordon Miller εξηγεί:
Αποκτήστε γνώσεις
Έχω διαβάσει πάνω από 250 βιβλία για επιχειρήσεις τα τελευταία 12 χρόνια και μπορώ να σας πω ότι έμαθα κάτι νέο σε κάθε ένα από αυτά. Όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο καλύτεροι θα γίνετε.

Αποκτήστε δεξιότητες
Οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν ένα πολύ μικρό κομμάτι των δεξιοτήτων τους, αφήνοντας τις υπόλοιπες σε χειμερία νάρκη. Εάν για παράδειγμα δουλεύετε στην τεχνολογία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πράγματα αλλάζουν κάθε 5-10 χρόνια. Οπότε ξεκινήστε τώρα να αναπτύσσετε τις δεξιότητές σας σε κάτι καινούργιο.

Αποταμιεύστε και επενδύστε
Ο καλύτερος τρόπος για να γίνετε πλούσιοι είναι να αποταμιεύετε τουλάχιστον 350 ευρώ το μήνα και να επενδύσετε με σύνεση το ποσό παρακολουθώντας την ανάπτυξή του.

Ζήστε μια λιτή ζωή
Μειώστε τις δαπάνες σας και ζήστε με τα μισά χρήματα από όσα βγάζετε. Αποταμιεύστε και επενδύστε τα υπόλοιπα. Χρησιμοποιήστε το ίδιο αυτοκίνητο για 5-10 χρόνια. Αγοράστε ή νοικιάστε ένα απλό και μικρό σπίτι για να ζήσετε.

Ξεκινήστε σήμερα και μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο
Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για εσάς να φουσκώσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Οπότε ξεκινήστε σήμερα αν θέλετε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και μην φοβάστε να αλλάξετε πορεία για να διορθώσετε τυχόν λάθη.