Πλούσιος ο Μάιος σε θεατρικές παραστάσεις

Αυλαία έριξαν οι περισσότερες θεατρικές σκηνές της Αθήνας χθες Κυριακή των Βαΐων, η οποία σηματοδοτεί εδώ και χρόνια τη λήξη της χειμερινής θεατρικής περιόδου.
Με τη διαφορά ότι ορισμένες πλέον, παραστάσεις, συνεχίζουν και μετά το Πάσχα, είτε επειδή προκάλεσαν ουρές στα ταμεία, είτε επειδή ξεκίνησαν καθυστερημένα ενώ σ’ αυτές προστίθενται και πρεμιέρες.

Ξεκινώντας από τις τελευταίες, πρεμιέρα κάνει στις 10 Μαΐου η παράσταση αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη στη σκηνή του θεάτρου Badminton, σε σενάριο και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, το Bob Theatre Festival 2013 επανέρχεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Bios.

Πρεμιέρα στις 10 Μαΐου θα κάνει και η νέα δουλειά της Helter Skelter Company στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σύλληψη, κείμενο και σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου.

Η μαύρη κωμωδία του Νταβίντ Λεσκότ «Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και μετάφραση Μαρίας Ευσταθιάδη, θα εγκαινιάσει το νέο θεατρικό χώρο Scrow, με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για τις 22 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη κρατική σκηνή έως τις 19 Μαΐου παρατείνονται λόγω της μεγάλης επιτυχίας και της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης οι παραστάσεις του έργου «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζήν Ο’ Νηλ που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Οι υπόλοιπες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου («Γκόλφω», «Τα κόκκινα φανάρια», «Vitrioli», «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Το έπος του Διγενή Ακρίτη», «Πενθεσίλεια») θα ολοκληρωθούν κανονικά αύριο. Ενώ η παράσταση «Θεατές» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου συνεχίζονται, όπως είναι προγραμματισμένο, έως και τις 24 Μαΐου.