Πλήρωσε €950 σε διακινητή μεταναστών για να μεταφέρει συγγενείς του από Λίβανο

Πλήρωσε €950 σε διακινητή μεταναστών για να μεταφέρει συγγενείς του από Λίβανο

Ένταλμα σύλληψης 31χρονου, για την άφιξη μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο

Ένταλμα σύλληψης εναντίον 31χρονου εξέδωσε η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης άφιξης μεταναστών από τον Λίβανο στο Κάβο Γκρέκο πριν από λίγες μέρες.

Εναντίον του 31χρονου, σύμφωνα με την Αστυνομία, διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης αλλά και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπηκόου τρίτης χώρας, λαθρεμπορίου μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού σε μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από 22χρονο αλλοδαπό ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με το καθεστώς αιτητή πολιτικού ασύλου, ότι μαζί με ένα άλλο πρόσωπο έδωσαν σε έναν 31χρονο ομοεθνή τους που βρίσκεται στην Κύπρο, το συνολικό ποσό των 950 ευρώ για να βοηθήσει στην μεταφορά συγγενικών τους προσώπων από το Λίβανο με σκάφη στην Αγία Νάπα.

`Ύστερα από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι στις 22 Αυγούστου με δύο βάρκες αφίχθησαν τα εν λόγω πρόσωπα στην Αγία Νάπα.

Στο πλαίσιο συμφωνίας με τον Λίβανο επαναπροώθησης μεταναστών που φτάνουν στην Κύπρο, ναυλώθηκε σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν 88 πρόσωπα και αναχώρησαν με τη συνοδεία ακάτου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ήταν στα σκάφη ήταν και τα συγγενικά πρόσωπα του 22χρονου, ο οποίος προέβη στην καταγγελία.

Το ΤΑΕ Πάφου προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του 31χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης αλλά και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κατηγορίας του λαθρεμπορίου μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού σε μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος .

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Check Also

Ελεγκτική Υπηρεσία: Τι αναφέρει για τη διαπραγμάτευση με Ryanair

Ανακοίνωση Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με την Έκθεσή της για τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για …

Σχέδιο Χορηγιών για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Όλες οι λεπτομέρειες

Σχέδιο Χορηγιών για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας Σε συνέχεια των …