Πλήρης αντιπολίτευση της Δ.Ο. του ΑΚΕΛ εναντίον Δημάρχου Στροβόλου

Πλήρης αντιπολίτευση της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ εναντίον του Δημάρχου Στροβόλου για απουσία στοχευμένης πολιτικής και γιατί δεν μπορεί να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Στροβόλου

Μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας και της συνεχούς ενημέρωσης των δημοτών μας δίνουμε στη δημοσιότητα αυτούσια την πρόσφατη επιστολή – παρέμβαση μας προς τον Δήμαρχο και τις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες, αφορμή αποτέλεσε η συνεχιζόμενη καθυστέρηση από πλευράς δήμου στην υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρείτε από πλευράς μας (Υπηρεσία του Δήμου) να απαντήσουμε στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές Αυγούστου (η οποία είχε στόχο να εξευρεθούν τρόποι επίλυσης των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων στο τμήμα συλλογής σκυβάλων) θέλουμε να εκφράσουμε για μία ακόμα φορά τις έντονες ανησυχίες μας από το γεγονός ότι μία σειρά αποφάσεων δεν προχωρούν στην άμεση εφαρμογή τους.

Όπως πολύ καλά γνωρίζεται επανειλημμένα η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ υποβάλλει διάφορα ερωτήματα – διαβήματα που αφορούν τον τρόπο εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς παρατηρούμαι επανειλημμένα να παίρνονται αποφάσεις για μία σειρά από σημαντικά θέματα οι οποίες όμως δεν εφαρμόζονται άμεσα.

Επειδή εμείς θεωρούμαι ότι αυτή η πραγματικότητα είναι άκρως ανησυχητική αλλά και σοβαρή εκτροπή από την ομαλή δημοκρατική λειτουργία ενός εκλεγμένου Συμβουλίου θέλουμε να συμβάλλουμε δημιουργικά προς την κατεύθυνση ξεπεράσματος αυτής της δυσλειτουργικής εικόνας.

Εισηγούμαστε άμεσα να συζητήσουμε διεξοδικά ούτος ώστε να βρούμε τους τρόπους έγκαιρής και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων μας. Είναι ανεπίτρεπτο να συζητούμε στις επιτροπές, στην ολομέλεια, να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις αλλά στην πράξη είτε να παρατηρείτε μία ανεξήγητη καθυστέρηση, είτε πραγματικά να μπαίνουν οι αποφάσεις μας στο περιθώριο χωρίς την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών ευθηνών που μας αναλογούν.

Το χειρότερο όμως είναι το φαινόμενο αυτό εάν συνεχίσει να υφίσταται θα εμβαθύνει ακόμα πάρα πέρα το κλίμα αμφισβήτησης και αποστροφής των δημοτών μας απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για να τεκμηριώσουμε αυτές μας τις τοποθετήσεις ενδεικτικά – τηλεγραφικά υπενθυμίζουμε κάποιες πολύ πρόσφατες αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.

1. Λεωφόρος Τσερίου

Αποφασίσαμε να απορρίψουμε τις προτάσεις των αρμοδίων τμημάτων που αφορούσαν επιδερμικές αλλαγές στους σχεδιασμούς για την ανάπλαση της λεωφόρου.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε δικό μας σχεδιασμό που να περιλαμβάνει τα στοιχεία που εμείς επιδιώκουμε . Μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα.

2. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα και πήραμε αποφάσεις που αφορούν την ύπαρξη αριθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός των δημοτικών μας ορίων. Η ολομέλεια του Δ.Σ. με αφορμή τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των δημοτών μας αποφάσισε α) να εξετάσει λεπτομερώς όλες τις περιπτώσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να εφαρμόσει πλήρως χωρίς εκπτώσεις την σχετική νομοθεσία. Όσες περιπτώσεις δεν εμπίπτουν στο νόμο ο δήμος άμεσα να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να καταγγελθούν όσοι παρανομούν. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση που βρίσκεται η όλη υπόθεση.

Β) Υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση του δημάρχου ότι εντός εύλογου χρονικού διαστήματος θα προχωρούσαμε σαν δήμος σε μία εξειδικευμένη πανδημοτική συγκέντρωση με την παρουσία των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων προκειμένου να ζητηθούν εξηγήσεις για τον επιστημονικό τρόπο μέτρησης της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και κατά πόσο αυτές οι εκπομπές δεν είναι επιζήμιες για την δημόσια υγεία.

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες χωρίς απολύτως να γίνει κάτι.

3. Απόφαση για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Δήμου στον χώρο στάθμευσης του σταδίου Γ.Σ.Π

Εδώ και ένα χρόνο περίπου συμφωνήσαμε σαν δήμος με το Γ.Σ.Π για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς στον χώρο στάθμευσης του σταδίου.

Ενώ εμείς σαν δήμος τηρήσαμε το μέρος της συμφωνίας που μας αναλογεί (Παραχώρηση διευκολύνσεων στο Γ.Σ.Π- αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοτικού αθλητικού μας κέντρου ) μέχρι σήμερα δεν έγινε εφικτό το Γ.Σ.Π να προχωρήσει στις ανάλογες κινήσεις με αποτέλεσμα ουσιαστικά η απόφαση να βρίσκεται στον ¨αέρα¨.

4. Θέμα καταβολής καθυστερημένων οφειλών της εταιρίας ΑΠΟΕΛ προς τον Δήμο

Παρά το γεγονός ότι μας απασχόλησε αυτό το θέμα σε αρκετές ολομέλειες του Δ.Σ και αφού πρόσφατα πήραμε απόφαση όπως εφαρμόσουμε άμεσα τον διακανονισμό αποπληρωμής των οφειλόμενων φόρων καθώς επίσης την ξεκάθαρη πρόθεση μας να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη στην περίπτωση που δεν θα υλοποιηθεί η συμφωνία.

Σήμερα υπάρχουν εύλογες ανησυχίες εξαιτίας της δικής μας ατολμίας να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις μας να οδηγηθεί δια της πλαγίου οδού το θέμα αυτό στις ελληνικές καλένδες.

5. Θέμα που προκύπτει από την έλλειψη επαρκών διευκολύνσεων των ΑΜΕΑ στον Δήμο μας

Με γραπτή μας τοποθέτηση η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ (με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμο από τον συνδημότη μας κύριο Λαμπριανίδη) ζητήσαμε σαν δήμος να ασχοληθούμε σοβαρά με την παντελώς απαράδεκτη κατάσταση της μη εφαρμογής της νομοθεσίας για συγκεκριμένες διευκολύνσεις των ΑΜΕΑ ειδικά σε χώρους δημόσιας συνάθροισης.

Ζητήσαμε όπως η υπηρεσία κατόπιν σχετικής έρευνας να μας ενημερώσει ποιες επιχειρήσεις στον δήμο μας δεν εφαρμόζουν τους νόμους ούτως ώστε να συζητήσουμε διεξοδικά την κατάσταση.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε την παραμικρή ένδειξη ότι έγινε κάτι και με αυτό το θέμα.

6. Προβλήματα που προκύπτουν από την ύπαρξη διαφόρων παράνομων μετατροπών και οχληρίας σε διάφορες επιχειρήσεις στην οδό λόγγου.

Μία αρκετά σοβαρή περίπτωση που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με αλλεπάλληλες επαφές με τους επηρεαζόμενους (κατοίκους –ιδιοκτήτες ) με την εμπλοκή νομικών αλλά και του Γενικού Ελεγκτή.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία απόφαση για το θέμα από την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για το που βρισκόμαστε σήμερα.

Το γεγονός είναι όμως ένα σήμερα εξακολουθεί να υφίσταται η κατάσταση όπως ήταν χωρίς καμία υλοποίηση των αποφάσεων μας για τήρηση της νομοθεσίας.

7. Χάραξη νέας κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο

Επανειλημμένα η Δημοτική μας Ομάδα έθιξε την ανάγκη αναβάθμισης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Μέσα από μία σειρά κριτικών επισημάνσεων απέναντι στις σημερινές αδυναμίες που επιδεικνύουμε σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό κεφάλαιο, μέσα από εναλλακτικές προτάσεις επιδιώξαμε να αρχίσει επιτέλους ένας διάλογος προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στον Δήμο μας να ανταποκριθεί στις πολλαπλές σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας υπήρξε η κατάθεση από πλευράς μας ενός πολυσέλιδου εγγράφου με αρκετές προτάσεις.

Πέρασε ένας και πλέον χρόνος χωρίς ουσιαστική συζήτηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξε απόφαση της Ολομέλειας για συζήτηση και κατάληξη σε μία αναβαθμισμένη κοινωνική πολιτική που να συνάδει με τις σημερινές ανάγκες.

8. Αποφάσεις που αφορούν την αναβάθμιση της δράσης μας στους τομείς της καθαριότητας και των προσφυγικών συνοικισμών

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτικών Επιτροπών συζητήσαμε και πήραμε σημαντικές αποφάσεις για την αναβάθμιση τόσο της υπηρεσίας καθαριότητας όσο και της προσπάθειας σοβαρότερης εμπλοκής στην επίλυση των πολλαπλών και χρόνιων προβλημάτων που βασανίζουν τους πρόσφυγες μας.

Δυστυχώς όμως στην πράξη έγινα πάρα πολλά λίγα, μείναμε στις επισημάνσεις στις τοποθετήσεις, δυστυχώς και εδώ όλες οι γραπτές μας προτάσεις και απόψεις της Δημοτικής μας Ομάδας έχουν μπει στο ράφι.

Θα μπορούσαμε να υποδείξουμε και άλλες περιπτώσεις στην προσπάθεια τεκμηρίωσης των όσων εμείς υποστηρίζουμε.

Αυτό όμως που πραγματικά έχουμε ανάγκη σήμερα δεν είναι απλά και μονοσήμαντα να υποδεικνύουμε τα λάθη και τις παραλήψεις μας αλλά να βρούμε επιτέλους την δύναμη να προχωρήσουμε στην άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ δηλώνει την ετοιμότητα της να συμβάλλει αποφασιστικά στο ξεπέρασμα της σημερινής προβληματικής κατάστασης, δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα ότι δεν θα παραμείνουμε θεατές στην συνέχιση της σημερινής κατάστασης.