Πισσαρίδης: Ανοιχτό τον ενδεχόμενο μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Ανοιχτό άφησε ο νομπελίστας οικονομολόγος και Πρόεδρος του συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα για την Κύπρο. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως οι πιθανότητες για μη συμμετοχή του ΔΝΤ υπάρχουν, πλην όμως είναι παρά πολύ μικρές.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα», ο κ. Πισσαρίδης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του πάνελ για το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Κύπρο.

«Γερμανία, Ολλανδία, Φιλανδία επιμένουν προς την κατεύθυνση να υπάρξει συνεισφορά του ΔΝΤ, αλλά αυτό θα πρέπει να το δεχτούν και άλλα μέλη της Τρόικας» είπε  ο νομπελίστας οικονομολόγος και προσέθεσε: «Είναι μια πιθανότητα η μη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά μάλλον είναι μικρή. Πάντως, ακόμη, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κύπρου αναφέρθηκε και στα μέχρι τώρα βήματα της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη – «προχωράμε προσεκτικά αλλά σταθερά» είπε χαρακτηριστικά – ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την «απειλή» της Τουρκίας, ένα ζήτημα, που όπως είπε, δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό….