Πιο κοντά στη χρεοκοπία με τις αποφάσεις που λήφθηκαν

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι με βάση το δείκτη CEPIX, υπήρξε αύξηση της πιθανότητας χρεοκοπίας της Κύπρου από το 15% στο 22%,  λόγω των αποφάσεων του Eurogroup, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι «ενώ η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπάθησε να πείσει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναίνεσε στο καταστροφικό κούρεμα για να αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας, τελικά αποδεικνύεται ότι με τις αποφάσεις που λήφθηκαν αυξήθηκε δραματικά μια τέτοια πιθανότητα».

Επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει τη δική του πρόταση για έξοδο από την κρίση,  ενώ παράλληλα είπε ότι το κόμμα θα πολιτευτεί με σύνεση και θα υποστηρίξει τις όποιες προσπάθειες της Κυβέρνησης κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, ώστε να σωθεί η χώρα.

Συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε συνεχιζόμενα επικοινωνιακά τεχνάσματα των επικοινωνιολόγων του Προεδρικού, που, όπως είπε, στόχο έχουν την απόσειση ευθυνών, όταν πλέον τα ίδια τα γεγονότα καταμαρτυρούν την καταστροφή που επέφεραν για το λαό μας και την κυπριακή οικονομία οι αποφάσεις των δυο Eurogroup.