«Πινδαροποίηση» Προεδρικού με προαγωγές και αναίμακτα…

Έντονο από πλευράς διεργασιών αλλά και συναισθημάτων αναμένεται και θα είναι το Σαββατοκύριακο του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ασφαλείς πληροφορίες της laimitomos.com αναφέρουν ότι από χθες το πρωί και το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «βούτηξε στα βαθιά» και είχε συζητήσεις, συνεννοήσεις με στενούς του συνεργάτες, αλλά και επιμέρους Υπουργούς.

Ο ανασχηματισμός τελικά θα είναι περιορισμένος με 3+ Υπουργεία και θέσεις. Αυτό που όπως μαθαίνουμε θα ξεχωρίσει είναι ότι «η σκοπιμότητα» όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος την ανέφερε, θα δείχνει επιβράβευση προσώπων, χωρίς «πουλήματα» και αξιοποίηση του κόμματος.

Αντί δηλαδή κάποιοι να πάρουν δρόμο, θα αναβαθμιστούν ή/και θα αξιοποιηθούν άλλως πως.

Σταθερές και…ρευστότητα

Κάποιες από τις αποφάσεις του Προέδρου είναι πλέον σταθερές. Δεν αλλάζουν και δείχνουν και την πρόθεση του.

Συγκεκριμένα, όπως η laimitomos πληροφορείται εδώ και μέρες έχεις την ουσία αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών ο Κωνσταντίνος Πετρίδης (κομματικός).

Ομοίως, φαίνεται να κάνει προπόνηση εδώ και μέρες για το Υπ. Εσωτερικών ο Νίκος Νουρής (κομματικός).

Για το Παιδείας επανέρχεται δυναμικά το όνομα του νυν Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου (κομματικός).

Για το Υπουργείο Συγκοινωνιών παρά τις δεύτερες σκέψεις που έγιναν, η Έμιλυ Γιολίτη, παρά την παραίτηση της από ΑΗΚ και ρευστοποιώντας την στάση ευθύνης που επέδειξε για θέματα ασυμβίβαστου, ράβει κουστούμι.

Κομματική επιλογή και στη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τον Παναγιώτη Σεντώνα, πρώην υποψήφιος βουλευτής κλπ. να ανηφορίζει σύντομα τον Προεδρικό λόφο. Θεάθηκε μάλιστα στους Προεδρικούς διαδρόμους και χθες Παρασκευή.

Η Κλέλια Βασιλείου, παρά τις αδυναμίες και όχι μόνο…. που επέδειξε εδώ και δύο χρόνια, αναβαθμίζεται, παίρνει προαγωγή και γίνεται Επίτροπος Περιβάλλοντος στη θέση της Ιωάννας Παναγιώτου, η οποία εδώ και καιρό έχει μπει στο μάτι του Προεδρικού για μη κάλυψη της Κυβερνητικής Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

Με λίγα λόγια, αντί να πάρει τα μπογαλάκια της και να αναχωρήσει για τα ορεινά, παίρνει και προαγωγή για τις «άριστες» μέχρι τώρα επιδόσεις της….

Αυτό θα πει κύριε Πρόεδρε η δήλωσή σας περί ανασχηματισμού, «όταν θα τον εξαγγείλω θα αντιληφθείτε και την έκταση και το βάθος και τη σκοπιμότητα»;

Όσον αφορά στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου (αν τελικά μετακινηθεί ο Προδρόμου) – και με δεδομένη την απόρριψη πρότασης από τον Βασίλη Πάλμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του.

Οριστικό χρονοδιάγραμμα

Αν κάτι θεωρείται σχεδόν κλειδωμένο είναι το χρονοδιάγραμμα αποφάσεων και ενεργειών. Η laimitomos είναι σε θέση να γνωρίζει ότι:

– Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές
– Τρίτη θα γίνουν οι τελετές παράδοσης παραλαβής
– Τετάρτη θα συνέλθει για πρώτη φορά το νέο Υπουργικό για λήψη ανανεωμένων εντολών
– Παρασκευή παρουσιάζεται ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2020 από τον νέο Υπουργό Οικονομικών.