Πιλότος F-16: Τούτος ‘δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μήνυμα που έστειλε ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, από το cockpit του F-16 της ομάδας Ζευς, που έκανε επίδειξη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

“Τούτος ‘δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του” ακούστηκε να λέει ο πιλότος και συμπλήρωσε “Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Ελλάδα”, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του μαχητικού στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Όταν ολοκληρώθηκε η επίδειξη του F-16, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος απευθύνθηκε στον πιλότο με λόγια που επίσης προκάλεσαν συγκίνηση.

“Κύριε επισμηναγέ, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Είναι υπερήφανος για την Πολεμική μας Αεροπορία. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά σας, τα φτερά των αεροσκαφών σας είναι προέκταση της ψυχής σας, προέκταση της ψυχής του Λαού μας του Έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας εμψυχώνει. Χρόνια πολλά”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

https://www.youtube.com/watch?v=n1aNTKi5ZWY

Ποιος είναι ο επισμηναγός Βολακάκης

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Πηγή βίντεο: Protothema.gr