Πιλότοι κατά Υπουργού Συγκοινωνιών Μάριου Δημητριάδη

Σε ανακοίνωση της,  η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), αναφέρει ότι μετά από σχετική έρευνα προκύπτουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία από τον Έφορο Εταιρειών, τα οποία φέρουν τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη να είναι διευθυντής σε δύο εταιρείες οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την τράπεζα Πειραιώς.

Η ΠΑΣΥΠΙ, σημειώνει, πως εδώ και μερικούς μήνες ζητά την παραίτηση του Υπουργού λόγω των καταστροφικών δηλώσεων που έκανε για τις Κυπριακές Αερογραμμές δημιουργώντας ζημιά στην εταιρεία καθώς επίσης και για τη συμμετοχή του στη στημένη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή η οποία κατέληξε στις δύο εταιρείες Aegean και Ryan Air.

Οι πολίτες, αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς συμμετέχει και ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της Aegean.

“Υπενθυμίζουμε στους κύπριους φορολογούμενους ότι είναι στην τράπεζα Πειραιώς που ξεπουλήθηκαν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και φορτώθηκε το κράτος μας 4 δισεκατομμύρια επί πλέον χρέος”, σημειώνεται.

Ο κ. Δημητριάδης, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΠΙ, σε πλήρη συγχορδία με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη τους τελευταίους μήνες φροντίζουν με κάθε τρόπο να εξασθενήσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές σίγουρα όχι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών του οι οποίοι πληρώνουν τον μισθό τους.

“Υπάρχει τώρα η εξήγηση για την επιθυμία τους να διαλύσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές με αποτέλεσμα να ζημιώσει το κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια. Είναι ξεκάθαρο στον κάθε λογικό κύπριο πολίτη ότι η εμπλοκή του Υπουργού είναι ασυμβίβαστη με το λειτούργημα για το οποίο έχει ορκιστεί να υπηρετήσει. Καλούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει τα λόγια του σε πράξη για μηδενική ανοχή”, καταλήγει η ανακοίνωση.