Πιερή για ΣΚΤ: Το ΥΠΟΙΚ καθόρισε την αντιμισθία Διονυσίου

Tο παραιτηθέν μέλος της Επιτροπείας της ΣΚΤ, Λάμπρος Πιερή, κλήθηκε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για το Συνεργατισμό, για συμπληρωματική κατάθεση και επί της ευκαιρίας ρωτήθηκε αν ήταν μεταξύ των δύο προσώπων που είχε προσεγγίσει ο Διονύσης Διονυσίου – σύμφωνα με το email που είχε αναγνώσει ο Γενικός Ελεγκτής στη δική του κατάθεση – έτσι ώστε να επηρεάσει μέλη του ΑΚΕΛ, κάτι που ίδιος αρνήθηκε.

Δήλωσε επίσης στην Ερευνητκή Επιτροπή, ότι με διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών καθορίστηκε η αντιμισθία του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών, Διονύση Διονυσίου, για τη συμμετοχή του στην Επιτροπεία.

Ο κ. Πιερή επικαλέστηκε διάταγμα της 5ης Δεκεμβρίου 2015 που αφορά τη διαδικασία για τη δεύτερη στήριξη της τράπεζας το οποίο εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, και αναφέρει, όπως είπε ο κ. Πιερή, ότι η απόφαση ήταν εκτός από το μισθό που έπαιρνε να πάρει αμοιβή €25.000.

Ο κ. Πιερή, μέλος της Επιτροπείας από το 2010, ψηφίστηκε Αντιπρόεδρος το 2016 και παραιτήθηκε αρχικά τον Μάρτιο του 2018 και οριστικά στα μέσα Ιουνίου 2018, την μέρα που κατατέθηκε η πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο κ. Πιερή, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η Επιτροπεία δεν ήταν κομματικά χρωματισμένη. Αναγνωρίζοντας ότι ο ίδιος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, είπε ότι το κόμμα του είχε καταψηφίσει τη σύνθεση της Επιτροπείας που είχε προταθεί το 2013. Πρόσθεσε ότι κανένας στην Επιτροπεία δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσο τον πλησίασε ο Εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ στην Επιτροπεία Διονύσης Διονυσίου, ως μέλος της Επιτροπείας προερχόμενο από το ΑΚΕΛ ώστε να επηρεάσει τους βουλευτές του ΑΚΕΛ σε ψηφοφορία στη Βουλή, ανέφερε ότι δεν τον πλησίασε για κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε ότι ο κ. Διονυσίου ήταν καθημερινά στον οργανισμό και είχε επαφή μαζί του στο πλαίσιο του οργανισμού.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής ΜΕΔ στο Συνεργατισμού είπε ότι δεν ενημερωνόταν μόνο αυτή η υποεπιτροπή για τα θέματα διαπραγμάτευσης με την Altamira, αφού η Επιτροπεία έπρεπε να αποφασίζει για το θέμα.

Ο κ. Πιερή παρέδωσε στην Επιτροπή σειρά εγγράφων και usb με πρακτικά συνεδριάσεων.