Πιάνουν δουλειά οι οικοδόμοι – Γενικές Συνελεύσεις για την επικύρωση της απόφασης

Μετά από 20 και πλέον ημέρες απεργίας, οι οικοδόμοι πιάνουν δουλειά, μετά την υπογραφή της καταρχήν  συμφωνίας για τη συλλογική τους σύμβαση.

Εργολάβοι και συνδικάτα, βάζοντας νερό στο κρασί τους,  αποδέχτηκαν τη νέα πρόταση της Υπουργού Εργασίας η οποία προβλέπει τη λήξη της συλλογικής σύμβασης στις 30 Ιουνίου του 2014. Τη συμφωνία καλούνται να επικυρώσουν οι γενικές συνελεύσεις των συντεχνιών, σήμερα, στα οικήματα της ΠΕΟ στη Λευκωσία και Λεμεσό, και στα οικήματα της ΣΕΚ στις υπόλοιπες πόλεις.

Σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η Υπουργός Σωτηρούλα Χαραλάμπους ευχαρίστησε την ΟΕΒ, την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, την ΠΕΟ και την ΣΕΚ για τη συνεργασία που είχαν με το Υπουργείο όλες αυτές τις ημέρες με στόχο να καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κώστας Ρουσιάς, εκτίμησε ότι η καταρχήν συμφωνία δικαιώνει και τα δύο μέρη.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης έκανε λόγο για μια αξιοπρεπή και ,υπό τις συνθήκες, δίκαιη συμφωνία, προς το καλό της βιομηχανικής βιομηχανίας.

Ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι η ορθή λειτουργία του θεσμού που διέπει τον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Μιχάλης Πήλικος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Υπουργό Εργασίας, η οποία, όπως είπε, πραγματικά τις τελευταίες ημέρες εργάστηκε άοκνα και με επιμονή και μεθοδικότητα.