Πετρίδης: Το Υπουργικό ενέκρινε το σχέδιο επέκτασης των Κέντρων Εξυπηρέτησης

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο επέκτασης ων Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο επέκτασης των Κέντρων Εξυπηρέτησης του κοινού.

Το σχέδιο προνοεί την επέκταση των ΚΕΠ από οκτώ σε 14 και των ΚΕΠO από 4 σε επτά. Θα υπάρχουν συνολικά 21 σημεία εξυπηρέτησης του κοινού με αυξημένες μάλιστα υπηρεσίες.

Υπενθυμίζω ότι έχουμε αυξήσει τον αριθμό των παρεχομένων υπηρεσιών σε 95, ενώ το 2016 έχουν εξυπηρετηθεί 900 χιλιάδες φορές οι πολίτες.

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΕΠ θα προστεθούν και υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα από άλλα Τμήματα, όπως οι στρατολογικές Υπηρεσίες και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ), το οποίο θα περιοριστεί μόνο στις επιθεωρήσεις οχημάτων.

Αυτή η επέκταση γίνεται χωρίς περαιτέρω κόστος, αφού θα χρησιμοποιηθούν υποδομές του ΤΟΜ και προσωπικό, βάσει των εργαλείων κινητικότητας, προς εξυπηρέτηση του κοινού.

Στόχος μας είναι σταδιακά, με αυτή την πρόοδο που κάνουμε συνεχώς, να υπάρξει πραγματικό one stop shop για τον πολίτη, όπου η μόνη επαφή που θα έχει με τις Υπηρεσίες του κράτους θα είναι μόνο μέσα από τα ΚΕΠ».