Πετρίδης: Δεν θα ήθελα να αντιγράψω παραδείγματα του νυν προέδρου του ΔΗΚΟ

Ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, εξέφρασε την εντύπωση  ότι δεν θα συμμετάσχει στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εξερχόμενος του Προεδρικού μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον ανασχηματισμό, ο κ. Πετρίδης είπε ότι είχε μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά την οποία συζήτησαν τις εκκρεμότητες στο Υπουργείο.

«Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, έχει ο Πρόεδρος σκέψεις, έχει προβληματισμό έντονο». Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα παραμείνει, απάντησε αρνητικά.

«Όχι, δεν θα παραμείνω», είπε, και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είναι ειλημμένες οι αποφάσεις του Προέδρου.

“Η απόφαση για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι στην αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.

Eρωτηθείς αν ο Πρόεδρος του ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι στο νέο Υπουργικό είπε: «Έχω την εντύπωση ότι δεν θα συμμετέχω στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε στη συνέχεια ότι τα κόμματα λειτουργούν με κανόνες, και ο ίδιος αποφάσισε να παραιτηθεί από το ΔΗΚΟ με πλήρη επίγνωση των πράξεών του. «Εγώ αποφάσισα να παραιτηθώ από το ΔΗΚΟ με πλήρη επίγνωση των πράξεων μου. Θεώρησα ότι είναι δικαιότερο αν διαφωνείς με αποφάσεις του κόμματος και αντί να είσαι μέσα και να δημιουργείς διχαστικές τάσεις, θα είναι καλύτερα να αποστασιοποιηθείς. Αυτοί είναι οι κανόνες της πολιτικής και της λειτουργίας των κομμάτων», είπε.

«Δεν θα ήθελα να αντιγράψω παραδείγματα του νυν προέδρου του ΔΗΚΟ. Επομένως, η απόφαση μου ήταν συνειδητή και δεν είχε οποιοδήποτε χαρακτήρα δοσοληψίας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Πετρίδης είπε πως η φιλοσοφία των κομμάτων είναι ότι αποδέχεσαι την απόφαση της πλειοψηφίας και συντάσσεσαι, είτε αποχωρείς. «Και εγώ επέλεξα να αποχωρήσω γιατί δεν θα ήθελα να είμαι το κύτταρο διάσπασης του κόμματος και δεν θα ήθελα ποτέ μου να επιλέξω μεταξύ του επίσημου, όπως εσείς το αποκαλείτε, ή του ανεπίσημου ΔΗΚΟ», πρόσθεσε.

Κληθείς να εκτιμήσει αν θα υπάρξει διάσπαση του ΔΗΚΟ, είπε πως δεν το γνωρίζει, ούτε και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πει κάτι τέτοιο.