Πετρέλαιο: Πρόβλεψη για πτώση – ρεκόρ το 2020 στη ζήτηση…

Η ζήτηση για πετρέλαιο οδεύει προς πτώση-ρεκόρ το 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), αν και αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για τη μείωση επικαλούμενος τη χαλάρωση του lockdown.

Η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί κατά 8,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο IEA στη μηνιαία του έκθεση, αναθεωρώντας προς τα κάτω την πρόβλεψή του κατά 690.000 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Περίπου 2,8 εκατ. άνθρωποι θα ζουν κάτω από μέτρα περιορισμού που στόχο έχουν να περιορίσουν τον κορονοϊό στα τέλη Μαΐου, συγκριτικά με 4 δισεκ. τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον IEA.

Μειώνοντας την πρόβλεψή του, ο Οργανισμός αναφέρθηκε επίσης και στη μεγαλύτερη της αναμενόμενης κινητικότητα σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ καθώς και στη υψηλότερη ζήτηση στην Κίνα καθώς η χώρα ανακάμπτει από την πανδημία.

«Η οικονομική δραστηριότητα ξεκινά μια σταδιακή αλλά εύθραυστη ανάκαμψη. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλες αβεβαιότητες. Η μεγαλύτερη είναι εάν οι κυβερνήσεις μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα του lockdown χωρίς να προκαλέσουν αναζωπύρωση των κρουσμάτων της COVID-19», ανέφερε ο ΙΕΑ.