Πετρέλαιο: Καταβυθίστηκε η τιμή του αμερικανικού αργού

Καταβυθίστηκε η τιμή του αμερικανικού αργού, λόγω του lockdown η ζήτηση για καύσιμα έχει “εξατμιστεί”, με αποτέλεσμα οι χώρες πλέον να δυσκολεύονται να βρουν πού θα αποθηκεύσουν την υπερβάλλουσα παραγωγή τους.

Κάτω από το 0 δολάριο κατέρρευσε η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου σε μία αγορά καταβαράθρωσης της ζήτησης και αύξησης των αποθεμάτων.

Στην Νέα Υόρκη το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαΐου έκλεισε στα -37,63 δολάρια/βαρέλι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία.

Η τιμή του του WTI παράδοσης Ιουνίου επηρεάζεται λιγότερο, σημειώνοντας πτώση κατά 11% στα 22 δολάρια/βαρέλι όπως και η τιμή του Brent παράδοσης Ιουνίου μειώθηκε την ίδια ώρα κατά 6% στα 26 δολάρια/βαρέλι.

Η πτώση διευρύνεται και λόγω της άμεσης λήξης των συμβολαίων Μαΐου του WTI. “Το συμβόλαιο Μαΐου αναμένεται να λήξει αύριο και το μεγαλύτερο μέρος του ανοικτού ενδιαφέροντος και του όγκου βρίσκεται ήδη στο συμβόλαιο του Ιουνίου”, σχολίαζε ο Warren Patterson της ING.

Όπως εκτιμούν αναλυτές η μεγάλη πτώση, που έρχεται λίγο πριν την επικείμενη λήξη ενός συμβολαίου future στο οποίο έχουν γίνει μεγάλες συναλλαγές, θα μπορούσε να ασκήσει πίεση για νέα μείωση της παραγωγής.