Πεσκόφ: Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ για τη Ρωσία

Η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας δείχνει να ενοχλεί τη Δύση, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Σε σημερινή του διάλεξη, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο Πεσκόφ είπε για τη Δύση ότι είναι έτοιμη να κάνει ο,τιδήποτε για να εμποδίσει τη Ρωσία από το να ζήσει όπως επιθυμεί, ενώ ειδικά για τις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι έχουν εξελιχθεί σε εχθρικό κράτος για τη Μόσχα.

«Μερικές φορές είναι σαν η ίδια η ύπαρξη της Ρωσία να ενοχλεί έντονα τη Δύση, και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να μας εμποδίσουν από το να αναπτυχθούμε και να ζούμε όπως θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει, ότι θα πετύχει τους στόχους της, και ότι «όλα θα πάνε καλά».
«Κάθε πόλεμος καταλήγει σε ειρήνη, και σε αυτήν την ειρήνη θα ακούγεται η φωνή της Ρωσίας», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος

Ειδικά για τον ουκρανικό λαό, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι είναι χαρισματικοί άνθρωποι που αγαπούν την ειρήνη, όμως για πολύ καιρό τους ξεγελούσαν με ψέματα.

Ο Πεσκόφ τόνισε στη διάλεξή του ότι η Ρωσία δεν είναι δυνατόν να απομονωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα κράτος που δεν υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντά του, χάνει την κυριαρχία του. «Η Ρωσία υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντά της», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ, εξηγώντας ότι εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες η χώρα αναπτύσσεται, χρησιμοποιεί τις κάθε είδους κρίσεις για να ανανεώνεται, να βελτιώνεται και να δυναμώνει, ώστε να ανοίξουν νέοι ορίζοντες και νέες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.