Περιοδικό TIME: «Παιδί της χρονιάς» μία 15χρονη εφευρέτρια

Μία παράδοση που κρατάει εδώ και 92 χρόνια αποφάσισε να «σπάσει» στο λυκόφως του 2020 το αμερικανικό περιοδικό TIME. Από την αρχή της κυκλοφορίας του επέλεγε κάθε χρόνο το «πρόσωπο της χρονιάς», φιλοξενώντας το πορτραίτο του στο εξώφυλλο, ενώ υπήρχε εκτενές αφιέρωμα στις εσωτερικές σελίδες.

Ωστόσο οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε» και φέτος η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού αποφάσισε να επιλέξει το «παιδί της χρονιάς». Πρόκειται για την 15χρονη Gitanjali Rao από το Ντένβερ του Κολοράντο, η οποία επιλέχθηκε έπειτα από συνεργασία με τη Nickelodeon. Η 15χρονη όπως σημειώνει το TIME επιλέχθηκε μέσα από μία δεξαμενή που αποτελούνταν με περισσότερα από 5.000 παιδιά. Κατάφερε να φτάσει μεταξύ πέντε φιναλίστ ενώ ξεχώρισε από μία επιτροπή μέλος της οποίας ήταν ο παρουσιαστής Trevor Noah. Η Gitanjali Rao και οι άλλοι τέσσερις φιναλιστ θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Το κορίτσι μιλώντας μέσω της πλατφόρμας επικοινωνίας Zoom με την σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί αναφέρθηκε στις εφευρέσεις της οι οποίες περιλαμβάνουν μια συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή και επέκταση του Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό περιεχομένου εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με την Αντζελίνα Τζολί τόνισε ότι ελπίζει να γίνει πηγή έμπνευσης και για άλλα παιδιά της ηλικία της τα οποία θα μπορέσουν να ονειρευτούν ιδέες για «επίλυση των προβλημάτων του κόσμου». «Δεν θέλω μόνο να δημιουργήσω τις δικές μου συσκευές για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά αυτό να αποτελέσει έμπνευση για άλλους, να κάνουν το ίδιο. Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ», είναι το μήνυμα που έστειλε η 15χρονη.