Περιμένουμε τα πορίσματα για να αρχίσει η έρευνα για τις τράπεζες, δηλώνει ο γενικός εισαγγελέας

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης επανέλαβε σήμερα ότι αναμένει τα πορίσματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Κεντρικής Τράπεζας και των Οίκων  Pimco και Α&M για να αρχίσει η έρευνα της Νομικής Υπηρεσίας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των τραπεζών.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Κληρίδης είπε ότι υπάρχει διαπλοκή και θα προκύψουν ποινικές ευθύνες  εάν οι τράπεζες αποδειχθεί ότι έδιναν χαριστικά δάνεια σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα και ετύγχαναν ανάλογων ανταλλαγμάτων και αν αποδειχθεί ότι η αγορά ελληνικών ομολόγων γινόταν με ίδιον όφελος των αγοραστών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι θα υποβληθούν σήμερα οι ερωτήσεις προς τους εμπλεκόμενους και θα ζητηθούν απαντήσεις για την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ομάδες, πολιτικές ,οικονομικές ή άλλες.

Ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Γιάννος Δανιηλίδης δήλωσε ότι επιτρέπεται η ανακοίνωση ονομάτων και περιουσιακών στοιχείων, καθώς υπερέχει το δημόσιο συμφέρον, χωρίς όμως να «βγουν στη φόρα»,προσωπικά στοιχεία ατόμων. Αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει σε κλειστή συνεδρία της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.