Περικοπές στο νηπιαγωγείο Γιόλου

Έντονη είναι η αντίδραση της Κοινότητας Γιόλου λόγω περικοπών στην εργοδότηση σχολικών βοηθών για τη σχολική χρονιά 2013- 2014 από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στο περιφερειακό δημοτικό – νηπιαγωγείο Γιόλου.

Ο Ευγένιος Νεοφύτου, μέλος της σχολικής εφορείας της κοινότητας, δήλωσε ότι αυτή τη χρονιά φοιτούν στο νηπιαγωγείο της κοινότητας τρία παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα εκ των οποίων τα δύο είναι δίδυμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι αποστάληκαν επανειλημμένα επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο απάντησε ότι θα έπρεπε να προσληφθούν μόνο δύο βοηθοί για να εξυπηρετούν και τα τρία παιδάκια.

Εντούτοις, μετά από τις διαμαρτυρίες της κοινότητας, και των οργανωμένων γονιών, η διεύθυνση της ειδικής εκπαίδευσης διεμήνυσε ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων μόνο μια βοηθό τελικά μπορεί να εργοδοτήσει για το ένα παιδάκι.

Κάλεσε, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας να κάνει δεύτερες σκέψεις, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι οργανωμένοι γονείς να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα διαμαρτυρίας σε περίπτωση που το αίτημα τους δεν τύχει ανταπόκρισης.