Περικοπές σε συντάξεις Κοινοταρχών και επιχορήγηση σε ενοίκια βιομηχανιών

Μείωση της συνταξιοδοτικής αποζημίωσης στους πρώην Κοινοτάρχες κατά 10% και εξισορρόπηση της αύξησης των ενοικίων στις Κυβερνητικές Βιομηχανικές Περιοχές με ισόποση επιχορήγηση, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η μείωση, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών και ένεκα του γεγονότος ότι οι κοινοτάρχες ασχολούνται και με άλλο επάγγελμα και η συνταξιοδότηση τους καλύπτεται από άλλα συνταξιοδοτικά σχέδια, όπως το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιχορήγηση της αύξησης που θα επέλθει στα ενοίκια για τις Κυβερνητικές Βιομηχανικές Περιοχές σε ποσοστό περίπου 15%, για την επόμενη πενταετία.

Το μέτρο είπε ότι ισχύει από τις 19 Απριλίου, ημερομηνία ανακοίνωσης των Μέτρων και Δράσεων για επανεκκίνηση της οικονομίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι η απώλεια εσόδων για την περίοδο πέντε χρόνων υπολογίζεται σε 3 εκ. ευρώ περίπου.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το μέτρο βοηθά τις συγκεκριμένες βιομηχανίες να ελαχιστοποιήσουν το κόστος τους. Ανέφερε τέλος ότι η προσπάθεια ήταν να βρεθεί η νομική φόρμουλα, ώστε να εξισορροπηθεί η αύξηση κατά 15% στα ενοίκια τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα γίνει με ισόποση επιχορήγηση.