Περδίος: Επιχορήγηση κυπριακών εστιατορίων και ενίσχυση εγχώριου τουρισμού

Σε αποφάσεις που αφορούν την ενίσχυση του τουρισμού και του τουριστικού προϊόντος αναφέρθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίος είπε ότι λήφθηκαν «δύο σημαντικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, κατόπιν εισήγησης του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Η πρώτη αφορά το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, επεκτείνεται μέχρι το τέλος Μαΐου. Υπενθυμίζω ότι ανώτατη τιμή είναι 60 ευρώ ανά δίκλινο με πρόγευμα και το Υφυπουργείο Τουρισμού θα επιχορηγεί το 35% αυτού του κόστους για τους δικαιούχους.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την έναρξη νέου σχεδίου επιχορήγησης για τα κέντρα αναψυχής. Σκοπός του είναι η αναβάθμιση του τομέα της γαστρονομίας και ιδιαίτερα του τομέα της εστίασης που αφορά εξ ολοκλήρου τα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα, τις ταβέρνες μας και τα κέντρα τα οποία προσφέρουν κυπριακή κουζίνα. Δικαιούχοι είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις, δηλαδή όχι επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες που έχουν πάνω από ένα εστιατόριο και δεν είναι δικαιούχοι επίσης όσοι έχουν εταιρείες “franchise”.

Το σχέδιο αφορά βελτίωση υποδομών, είτε αυτό είναι σε χώρους υγιεινής είτε στη γενική διαμόρφωση του χώρου εστίασης. Αλλά, και ειδικότερα, θα βοηθήσει την αντικατάσταση της επίπλωσης, δηλαδή τραπέζια και καρέκλες.

Οπωσδήποτε δεν θα υπάρξει επιχορήγηση για όσους επιθυμούν αγορά πλαστικών καρεκλών. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η εικόνα των παραδοσιακών μας εστιατορίων και της γαστρονομίας μας γενικότερα.

Η επιχορήγηση θα φτάσει το 75%, με μέγιστη δαπάνη από το Υφυπουργείο τις 20.000 ευρώ και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από αυτό το σχέδιο είναι 420.000 ευρώ. Αν στην πορεία προκύψουν και εξοικονομήσεις υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί αυτό το κονδύλι».