Περδίκης: Ο Αναστασιάδης να ζητήσει αφαίρεση σημαίας ψευδοκράτους από Πενταδάκτυλο

O πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ζητώντας να τεθεί προς ψήφιση στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος απόφαση που να καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα του άμεσου καθαρισμού του Πενταδάκτυλου από τη σημαία του ψευδοκράτους.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε ότι έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο από την τουρκική πλευρά «ότι τίθεται ως προϋπόθεση για την έναρξη των συνομιλιών το να ψηφίσει αύριο η Βουλή αυτό που αποκαλείται από κάποιους ως ‘νόμος Ακιντζί’».

Άρα, είπε, «δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι για τους Τούρκους τουλάχιστον ισχύουν οι προϋποθέσεις που έχουν βάλει για έναρξη των διαπραγματεύσεων και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο: Δηλαδή, πρώτα να ψηφίσει η Βουλή το ‘νόμο Ακιντζί’, δεύτερο να μπει χρονοδιάγραμμα ως τον Ιούνιο και τρίτο να εφαρμοστούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

“Εμείς λέμε ότι αν θέλουμε να εφαρμόσουμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάμουν είναι να πάρουν απόφαση να σβήσουν τη σημαία του ψευδοκράτους, του παράνομου αυτού κράτους, το οποίο έχει καταδικαστεί από ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, από το βουνό του Πενταδακτύλου και έπειτα να ψηφίσουμε όχι μια νομοθεσία ΔΗΣΥ- Ακιντζί αλλά όσες θέλουν», είπε.

Θα πρέπει, είπε, «να υπάρχει μια αμοιβαιότητα. Δεν μπορούν να τα θέλουν όλα δικά τους. Δεν μπορούν να βρίσκονται συνέχεια στη φάση “Δώστε μας. Δώστε μας. Δώστε μας”.

«Nα δείξουμε κατανόηση, να δείξουμε καλή θέληση αλλά αυτοί πότε θα δείξουν καλή θέληση; Γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το ΔΗΣΑΚΕΛ δεν ζητούν από την πλευρά των Τούρκων εκείνα που οι ίδιοι αποκαλούν προκλήσεις;”, ανέφερε.

Ο κ. Περδίκης ξεκαθάρισε τέλος ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να στηρίξει την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τους σχολικούς εορτασμούς κατά την αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.
ΥΓ. Φαίνεται πως ο Περδίκης διαβάζει laimitomo, μια και είχαμε καλέσει τον Ακιντζί να το κάνει πράξη “σβήνοντας” αυτήν την ντροπή για την Κύπρο.