Περδίκης: Η Δημοκρατία έχασε

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν χωρεί πανηγυρισμούς από κανένα πολιτικό κόμμα. Η Δημοκρατία έχασε. Ο Κύπριος πολίτης γύρισε την πλάτη του στην πολιτική και για αυτό κύρια ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί. Βέβαια και οι πολίτες πρέπει να αντιλήφθηκαν πόσο αληθινές ήταν οι προειδοποιήσεις. Η μεγάλη αποχή ευνόησε απευθείας τα μεγάλα κόμματα. Η ψήφος διαμαρτυρίας ή η αποχή, δεν έφεραν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Μόνο ζημιά έχουν προκαλέσει. Πρέπει λοιπόν την επομένη των εκλογών, πολίτες και πολιτικοί να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα κάνει τη δική του αυτοκριτική. Εκ πρώτης όψεως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Συνεργασία ΕΔΕΚ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ κατάφερε να εκλέξει Ευρωβουλευτή, παρά την αριθμητική πτώση των αθροισμένων ποσοστών παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων. Έχουμε την άποψη ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης θα μπορέσει να αντιπροσωπεύσει επάξια τη Συνεργασία των δύο κινημάτων και την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Του ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλή επιτυχία.

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η προεκλογική συνεργασία μας με την ΕΔΕΚ, χαρακτηρίστηκε από αλληλοσεβασμό και εκτίμηση. Τούτο το στοιχείο από μόνο του είναι πολύ σημαντικό και εμείς σκοπεύουμε να το αξιοποιήσουμε. Σε μια εποχή που οι αξίες και το ήθος καταρρέουν, είναι πολύ σημαντικό να αποδεικνύεται ότι δύο πολιτικά κινήματα παράγουν πολιτικό πολιτισμό και τιμούν τη συμφωνία συνεργασίας. Μπορεί αριθμητικά να μην πήγαμε ως Συνεργασία καλά, αλλά κερδίσαμε σε επίπεδο πολιτικού ήθους, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα κεφαλαιοποιηθεί.

Ως Οικολόγοι, συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από τις συμπληγάδες της πολιτικής. Δεν μας συνέτριψε η καθολική απαξίωση και απόρριψη. Έχουμε όμως να αλλάξουμε πολλά και να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Ενόψει των εκλογικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας, στη βάση του νέου καταστατικού, θα γίνει ένας γόνιμος και σε βάθος διάλογος για την αξιοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη νέα πορεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Ευχαριστούμε όσους πολίτες μας στήριξαν με την ψήφο τους. Δεν θα τους απογοητεύσουμε.