Περδίκης: Διαψεύδω κατηγορηματικά τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Επειδή ο φίλος πρόεδρος του ΔΗΚΟ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πρακτικές που εφάρμοσε το δικό του κόμμα, στην πρόσφατη διαδικασία διορισμού μελών των διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών – προφανώς λόγω παραπληροφόρησης – ισχυρίστηκε σε διάφορες εκπομπές σήμερα ότι τάχα και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατέθεσε λίστα για διορισμό σε διοικητικό συμβούλιο ημικρατικού οργανισμού ή σε οποιοδήποτε άλλο συμβούλιο, αναγκάζομαι να προβώ σε μία κατηγορηματική διάψευση.

Είναι αλήθεια ότι μου ζητήθηκε φιλικά από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να του υποβάλω λίστα. Εξήγησα στον Πρόεδρο ότι μετά την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει.

Εξάλλου εγώ προσωπικά είχα προτείνει στην πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας για τους ημικρατικούς να απαγορευτεί δια νόμου η κατάθεση κομματικών λιστών.

Επίσης είχα προτείνει να αποκλείονται δια νόμου τα στελέχη κομμάτων. Δυστυχώς και οι δύο προτάσεις μου απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία των κομμάτων. Πως μπορούσα εγώ, που πρότεινα στη Βουλή την πλήρη αποκομματικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, να καταθέσω λίστα; Δημόσια είχα καλέσει τον Πρόεδρο να παρακάμψει τις κομματικές λίστες. Δημόσια είχα καλέσει τους πολίτες, ανεξάρτητα από κομματική ή ιδεολογική ταυτότητα, να καταθέσουν όσοι θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούν, να το κάνουν με την προσωπική τους ιδιότητα και χωρίς κομματικά δεκανίκια.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών απέφυγε να σχολιάσει τις επιλογές του Προέδρου Αναστασιάδη. Μπορεί να μην θεωρούμε ότι όλες οι επιλογές ήταν οι καλύτερες αλλά όλοι και όλες θα κριθούν στην πράξη και από το έργο τους. Το πρόβλημα – κατά την άποψη μου – κυρίως δεν βρίσκεται στα πρόσωπα αλλά στη διαδικασία.

Επί τούτου ήδη έχουμε δηλώσει ότι θα καταθέσουμε πολύ σύντομα τροποποιητική πρόταση νόμου, για να σταματήσει η κομματικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.