Περδίκης:”Στήνεται κομπίνα” για τους ημικρατικούς οργανισμούς

“Αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου επανεισάγουν κεφάλαια που εξήγαγαν καταστρέφοντας τις τράπεζες ώστε να αγοράσουν τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς σε τιμή ευκαιρίας και αυτό με τη συναίνεση της Κυβέρνησης, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ” κατήγγειλε σήμερα ο γγ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Κίνημα για την Καθαρά Δευτέρα, ο κ. Περδίκης απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, είπε ότι γνώμονας του Κινήματος Οικολόγων, από την έναρξη της συζήτησης για τις αποκρατικοποιήσεις των Ημικρατικών Οργανισμών, με τον οποίο θα προσμετρά τα δεδομένα, είναι η προστασία των ευρύτερων συμφερόντων του κυπριακού λαού.

Διευκρινίζοντας ότι ένα από αυτά τα θέματα είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να είναι και το μόνο, ο κ. Περδίκης είπε ότι η κυριότερη έγνοια των Οικολόγων εστιάζεται στην εκτίμηση ότι όπως τροχιοδρομούνται τα πράγματα «πάμε για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε τιμή ευκαιρίας και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς που ευθύνονται για το τεράστιο οικονομικό έγκλημα, από το οποίο υποφέρει ο κυπριακός λαός».

 «Αλίμονο, αλλά αυτό πάει να γίνει. Κάποιοι πάνε να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, τον πλούτο που έφτιαξε ο πολίτης με μόχθο και τον ιδρώτα του πληρώνοντας πολλές φορές και τα κρατικά μονοπώλια για να τον αποκτήσουν σε τιμή ευκαιρία κάποιοι από αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι μέσα από τις πρόνοιες του νομοσχεδίου δεν τίθενται ασφαλιστικές δικλείδες που να διασφαλίζουν ότι αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της οικονομίας θα αποκλείονται από την αγορά των ημικρατικών οργανισμών και είπε ότι οι Οικολόγοι κατέθεσαν τροπολογίες, προσθέτοντας ταυτόχρονα «ότι δεν έχουμε και πολλές ελπίδες» ότι αυτές θα ψηφιστούν.

«Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση με αυτή τη νομοθεσία θέλει να εξυπηρετήσει κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα», ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε  εάν διαθέτει πληροφόρηση για αυτούς που καιροφυλακτούν ώστε να αποκτήσουν τους ημικρατικούς σε τιμή ευκαιρίας, είπε ότι όπως διαμορφώνεται το νομοσχέδιο ευνοεί τη δημιουργία consortium (κοινοπραξίας) εταιρειών από αυτούς που, με χθεσινή ομολογία του Προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, εξήγαγαν τα κεφάλαια στο εξωτερικό και τώρα τα επιστρέφουν όχι για να τα επιστρέψουν σε αυτούς από τους οποίους τα έκλεψαν, αλλά για να κλέψουν και άλλο αγοράζοντας τους ημικρατικούς σε τιμή ευκαιρίας.

«Αυτή η κομπίνα στήνεται αυτή τη στιγμή με τη συναίνεση της Κυβέρνησης και των δύο κομμάτων που μέχρι προχθές ήταν συγκυβερνώντα», είπε καταληκτικά.