Περαιτέρω χαλαρώσεις στις συναλλαγές στο επίκεντρο σύσκεψης στο Προεδρικό

Η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα ήταν στο  επίκεντρο σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη, του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Επί τάπητος τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η χαλάρωση των περιορισμών στις συναλλαγές.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι επιβάλλεται η περαιτέρω χαλάρωση και τελικά άρση των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι σήμερα αρκετά πιο χαλαρά απ ότι στην αρχή.

Πρόσθεσε ωστόσο αυτό δεν είναι ικανοποιητικό και ότι η άρση τους πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιό σύντομα.

Ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε γίνονται σημαντικά βήματα για ομαλοποίηση και σταθεροποίηση της κατάστασης στον τραπεζικό τομέα.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων στην Τράπεζα Κύπρου και πρόσθεσε ότι το καθεστώς εξυγείανσης θα έπρεπε ήδη να τερματισθεί. Ο κύριος Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη της κυβέρνησης με τον διοικητή, ο οποίος είχε θέσει ως ορόσημο για ολοκλήρωση της διαδικασίας τη δευτέρα Μαϊου, ημέρα κατα την οποία θα γινόταν η σύνοδος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ανέφερε ακόμα ότι αυτό δεν έγινε λόγω ορισμένων πρακτικών και νομικών ζητημάτων. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της Κεντρικής για συζήτηση της κατάστασης.