Περίεργη συγκάλυψη σοβαρού εργατικού ατυχήματος στο Βασιλικό

Η είδηση έγινε γνωστή μόλις σήμερα από την περασμένη Παρασκευή. Το εργατικό ατύχημα σύμφωνα με την Καθημερινή έγινε στις εγκαταστάσεις του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού στο Βασιλικό. Εργάτης, 24χρονος αλλοδαπός, έπεσε από σκαλωσιά 17 μέτρων και τραυματίστηκε.

Οι εργασίες στο εργοστάσιο της μονάδας αφαλάτωσης, που πραγματοποιούσαν οι εργάτες  και  το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει παράλληλα με τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βασιλικό, έχουν σταματήσει μετά το ατύχημα, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για απόλυση των 60 εργατών που είχαν προσληφθεί για το συγκεκριμένο έργο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβριηλίδης, δήλωσε ότι το ατύχημα είναι σε γνώση της αρχής, αλλά την αποκλειστική ευθύνη έχει εταιρεία  η οποία διεξάγει τις εργασίας και έχει τους εργάτες.

Στην Αστυνομία δεν έγινε οποιαδήποτε καταγγελία, ενώ σύμφωνα και με τον προϊστάμενο του επαρχιακού Γραφείου Επιθεωρήσεως Λάρνακας  Γεώργιο Ιωάννου, η υπηρεσία του δεν ειδοποιήθηκε . Μυστήριο που δεν αποκαλύπτεται είναι και η αναφορά που έγινε στις Πρώτες Βοήθειες του νοσοκομείου Λεμεσού, κατά την μεταφορά εκεί του τραυματισμένου εργάτη.