Περίεργες αλλεργίες που δεν μπορείτε να φανταστείτε

Υπάρχουν κάποιες περίεργες αλλεργίες για τις οποίες πολλές φορές δεν μπορούμε καν να το φανταστούμε…Ούτε περνά από το μυαλό σας. Για αυτό και είναι δύσκολο για κάποιον να πάρει τα μέτρα του και τις ανάλογες προφυλάξεις.

Ας δούμε λοιπόν, ποιες είναι αυτές…

Αλλεργία στα παπούτσια

Όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με το παπούτσι μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές δερματίτιδας. Αμέσως οι πάσχοντες εμφανίζουν κνησμό πρήξιμο στο δέρμα , εξανθήματα και φουσκάλες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιών ένας στους 500 ανθρώπους έχει αλλεργία στα παπούτσια.

Αλλεργία στη μπύρα

Το ύποπτο αλλεργιογόνο σε αυτή την περίπτωση είναι ένας τύπος πρωτεΐνης, που ονομάζεται LTP, που βρίσκεται στο κριθάρι. Τα άτομα που είναι αλλεργικά στη μπύρα εμφανίζουν φαγούρα στο δέρμα ή ακόμα και τάση για εμετό.

Αλλεργία στον ήλιο

Φαγούρα και μικρές φουσκάλες εμφανίζουν όσοι είναι αλλεργικοί στον ήλιο. Τα βασανιστικά σημάδια υποχωρούν μετά από θεραπεία που συστήνει ο δερματολόγος σας. Για να αποτρέψετε το ενδεχόμενο αυτό βάζετε αντηλιακό κάθε φορά που κάθεστε στον ήλιο.

Αλλεργία στα χρήματα

Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας .’Όταν όμως κάποιοι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τα χαρτονομίσματα μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα στα χέρια τους.

Στο κινητό

Ναι, καλά ακούσατε. Για τους περισσότερους είναι απόλαυση να μιλάνε, να δουλεύουν και να χρησιμοποιούν το κινητό τους ως μέσο ψυχαγωγίας. Φανταστείτε αν δεν μπορούσατε να μιλήσετε στο κινητό, τι θα κάνατε; Τι κάνει το κινητό τόσο επικίνδυνο; Για άλλη μια φορά το νικέλιο, αλλά μαζί και με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει το κινητό.

Αλλεργία στο νερό

Και ας πούμε ότι κοιμάσαι μέρα και βγαίνεις τη νύχτα έξω για να αποφύγεις τον Ήλιο, αν έχεις όμως αλλεργία στο νερό τι κάνεις; Όχι να το πιεις, αλλά να λουστείς. Η εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμα ικανοποιητικά αλλά μάλλον είναι στις προσμίξεις του νερού από άλλες ουσίες.

Στο  ΣΕΞ

Όχι ακριβώς στη πράξη αλλά στο σπερματικό υγρό που μπορεί να προκαλέσει αρκετή ενόχληση ώστε να φτάσει μια γυναίκα να αρνείται το σεξ.

Στο αποσμητικό

Αν κάποιος μυρίζει διπλά σας άσχημα και σας έρχονται στο νου να του πείτε διάφορα και να του προτείνετε ένα καλό αποσμητικό, μια καλύτερη ιδέα θα ήταν να πλυθεί, αφού θα μπορούσε να είναι ένας απ’ τους λίγους που έχουν αλλεργία στις χημικές ουσίες που περιέχει.

Στον ιδρώτα

Μπορείτε να μην ιδρώνετε? Λίγο απίθανο. Αυτό όμως πρέπει να προσπαθήσουν μερικοί άνθρωποι που έχουν αλλεργία, όχι στον ιδρώτα των άλλων, αλλά στον δικό τους. Πως εξηγείται αυτό? Όταν ιδρώνουμε διάφορες τοξίνες που αποβάλει ο οργανισμός έρχονται σε επαφή με το δέρμα, το οποίο υπεραντιδρά και κοκκινίζει.

Στην άσκηση

Οι γιατροί συμβουλεύουμε τον κόσμο να κάνει άσκηση γιατί βοηθάει να έχουμε καλύτερη υγεία. Αλλά και εδώ κάποιοι έχουν μεγάλο πρόβλημα αφού μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε αναφυλακτικό σοκ αν κάνουν jogging η οποιαδήποτε έντονη άσκηση.