Πεντακόσιες προσλήψεις σε ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικά

Συνολικά 500 άτομα αναμένεται να εργοδοτηθούν από τουριστικά γραφεία και επιχειρήσεις τουριστικών μεταφορών και στο πλαίσιο του Σχεδίου που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για ενίσχυση της απασχόλησης.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου πραγματοποίησε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες των ΠΑΣΥΚΑ, ΟΣΙΚΑ και ACTA.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της τελευταίας χρονικά συνάντησης με το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), η κ. Αιμιλιανίδου επεσήμανε ότι στόχος των σημερινών συναντήσεων ήταν να επεξηγηθεί το Σχέδιο που έχει καταρτιστεί και το οποίο, όπως είπε, πρόκειται να προκηρυχθεί τη Δευτέρα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ACTA η Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στόχος της συνάντησης ήταν η επέκταση του Σχεδίου που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και σε θέματα που αφορούν τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις επιχειρήσεις τουριστικών μεταφορών.

Η κ. Αιμιλιανίδου ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για την ανταπόκρισή του και ανακοίνωσε ότι ο Σύνδεσμος αναμένει ότι θα εργοδοτηθούν 500 άτομα στα τουριστικά γραφεία και τις τουριστικές μεταφορές.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), Γιάννης Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων γιατί πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται τα τουριστικά γραφεία και οι επιχειρήσεις τουριστικών μεταφορών σε Σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εξέφρασε την πρόθεση του Συνδέσμου να συμβάλει θετικά προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας.

«Είμαστε σε θέση να εργοδοτήσουμε μαζί με τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων γύρω στα 500 άτομα, τουλάχιστο για την επικείμενη καλοκαιρινή σεζόν και να συμβάλουμε κι εμείς με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση της ανεργίας» σημείωσε.