Πελεκάνος: Παρακολουθούμε τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας

Πελεκάνος: Παρακολουθούμε τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας

Παρακολουθούμε τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν στρέφονται ενάντια και δεν επηρεάζουν τις σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Κληθείς να σχολιάσει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας, ο κ. Πελεκάνος σημείωσε ότι αυτό δεν στρέφεται και δεν επηρεάζει τις σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ. «Αυτές, εξάλλου, ήταν και οι ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει από ισραηλινής πλευράς σε ανώτατο επίπεδο στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας και των στενών επαφών που διατηρούμε» είπε.

Οι σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν είναι σε καμιά περίπτωση παιγνίδι μηδενικού αθροίσματος, πρόσθεσε. Η διμερής μας συνεργασία με το Ισραήλ είναι στρατηγικού χαρακτήρα και στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στην ειλικρίνεια και στον αμοιβαίο σεβασμό, κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, λέγοντας πως αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται και από τις πολυμερείς συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει με το Ισραήλ, τόσο υπό το τριμερές σχήμα με τη συμμετοχή της Ελλάδας, όσο και υπό το πολυμερές σχήμα 3+1 με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ