Πελεκάνος: Η οικονομία, δεν ήταν ποτέ το προνομιακό πεδίο του ΑΚΕΛ

 Η οικονομία, δεν ήταν ποτέ το προνομιακό πεδίο του ΑΚΕΛ ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή απάντηση του στο ΑΚΕΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Αυτούσια η δήλωση:

Η οικονομία, οι αριθμοί, τα στατιστικά δεδομένα δεν ήταν ποτέ το προνομιακό πεδίο του ΑΚΕΛ.

Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, πολύ όμως περισσότερο στους λεγόμενους «κοινωνικούς δείκτες» που καταγράφουν σημαντικότατη βελτίωση τα τελευταία χρόνια και αποδεικνύουν πως ακόμη και οι πιο ευάλωτοι από τους συμπολίτες μας είναι κατά πολύ λιγότεροι και σε κατά πολύ καλύτερη κατάσταση από όσοι ήταν το 2013 που το ΑΚΕΛ παρέδωσε τη διακυβέρνηση του τόπου, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά και δεκάδες χιλιάδες αξιοπρεπείς συμπολίτες μας, υποχρεωμένους να καταφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία ακόμη και για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το 2013 το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού έφθασε στο 28%. Σήμερα βρίσκεται στο 21% που ειναι ιστορικα το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005, έτος που άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία.

Με σοβαρή υλική στέρηση το 2013 κινδύνευε το 16%, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά το ήμισυ.

Μπορούμε να αναφέρουμε δεκάδες σχετικά στοιχεία για να αποδείξουμε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο νοιάζεται για την ευημερία των πολιτών, αλλά και ξέρει πώς να την πετύχει. Διότι η ευημερία των πολιτών δεν είναι με αφορισμούς και συνθήματα που επιτυγχάνεται αλλά με συγκροτημένη πολιτική και με δημιουργία ισχυρού δικτύου προστασίας.

Μέρες όπως εκείνες του Πάσχα του 2013, όταν οι ευάλωτοι στοιβάζονταν έξω από τα κοινωνικά παντοπωλεία, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών του ΑΚΕΛ, για να πάρουν καλάθια με τρόφιμα, δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν.