Πειθαρχική δίωξη κατά 17 αστυνομικών για την υπόθεση Μεταξά

Πειθαρχική δίωξη κατά 17 αστυνομικών για την υπόθεση Μεταξά

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον 17 μελών της Αστυνομίας για αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, παράβαση ή παράλειψη και/ή αμέλεια καθήκοντος στην υπόθεση εξαφάνισης ελλειπόντων προσώπων (υπόθεση Νίκου Μεταξά).

Ανακοίνωση της Αρχής αναφέρει ότι μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των 15 μελών της Αστυνομίας, που είχαν κατηγορηθεί για την υπό αναφορά υπόθεση, ο Γενικός Εισαγγελέας απέστειλε την υπόθεση στην Αρχή για να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης πειθαρχικής δίωξης.

Η Αρχή, σημειώνει, αφού μελέτησε εκ νέου το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 18/06/2021, αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον 17 μελών της Αστυνομίας για αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, παράβαση ή παράλειψη και/ή αμέλεια καθήκοντος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληροφόρησης και των 17 υπόπτων μελών της Αστυνομίας για την εναντίον τους πειθαρχική δίωξη, η οποία διαδικασία έχει ήδη τροχοδρομηθεί, η υπόθεση θα διαβιβαστεί στον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, θα πρέπει να προωθήσει άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Check Also

Νέα κατηγοριοποίηση χωρών τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη

Η νέα κατηγοριοποίηση τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021.  Οι πιο κάτω …

Καλή η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία – Μια ενδεχόμενη έξαρση μπορεί να ανατρέψει τα πάντα

Καλή χαρακτήρισε γενικώς την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία, η έφορος κλινικών εργαστηρίων, συντονίστρια του προγράμματος …