Παύση Χαννίδη από το Υπουργικό

Η απόφαση του ΔΣ του ΚΟΤ για τερματισμό του συμβολαίου του ΓΔ Μάριου Χαννίδη, επικυρώθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το θέμα, το έθεσε εκτάκτως στο Υπουργικό ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος έχει λάβει γνωμάτευση για το θέμα από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ. Χαννίδης ενημερώθηκε τηλεφωνικώς για την απόφαση και αύριο αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση επί του θέματος. Κύκλοι που πρόσκεινται στον κ. Χαννίδη αναφέρουν ότι θεωρεί πως επρόκειτο για αναμενόμενη εξέλιξη και ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, θεωρώντας την διαδικασία που ακολούθησε το ΔΣ του ΚΟΤ για παύση του “παράτυπη και παράνομη”.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η γνωμάτευση του Εισαγγελέα δεν έγινε ούτε επί της ουσίας αλλά ούτε και επί της διαδικασίας της απόφασης του ΔΣ του ΚΟΤ. Ο Εισαγγελέας απλώς αποφάνθηκε ότι το ΔΣ, όπως και εδικαιούτο, ενεργοποίησε παράγραφο του συμβολαίου του κ. Χαννίδη.

Ο κ. Χαννίδης έχει ζητήσει να δοθεί στη δημοσιότητα η γνωμάτευση του Εισαγγελέα αλλά και η ερώτηση που υποβλήθηκε από πλευράς του Υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος Διευθυντής του ΚΟΤ είχε μιλήσει για “μεθόδευση εκπαραθύρωσής” του από τον ΚΟΤ και για “πολιτική εξόντωσή του”, υποστηρίζοντας ότι τα θέματα για τα οποία κατηγορείται “δεν στοιχειοθετούνται”.

Το ΔΣ σε συνεδρίαση στις 17 Φεβρουαρίου, έλαβε απόφαση για την παύση του κ. Χαννίδη έχοντας εξαντλήσει, όπως ανακοίνωσε, “όλα τα περιθώρια, τόσο των προβλεπομένων νόμιμων διαδικασιών όσο και των κανόνων φυσικής δικαιοσύνης”.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, “ο Γενικός Διευθυντής έχει επιδείξει ανεπάρκεια στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του και έχει υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων”.