Παύλος Πολάκης: Έργα και ημέρες…

Στον απόηχο των δηλώσεων Τσίπρα και την “ανάληψη” πολιτικής ευθύνης για τις φονικές πυρκαγιές  που ξέσπασαν στη περιοχή Αττικής, ο  πρόεδρος του κινήματος ΠΑΜΕ- Λακεδαιμόνιοι, Μάριος Μυλωνάς,  μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολιάζει τις “εγκληματικές” ευθύνες της Κυβέρνησης Τσίπρα και ειδικότερα του Παύλου Πολάκη.

Αυτούσια η ανάρτηση του Μάριου Μυλωνά:

Ανάληψη ευθύνης, χθες από τον dear Αλέξη.

Καμία συγνώμη, καμία παραίτηση, κανένα σχέδιο, κανένας σχεδιασμός ,καμία καθοδήγηση, κανένας συντονισμός.

Εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης Τσίπρα και των Υπουργών του.

Προσωπικά θα σταθώ στο ποιόν του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη, οπού σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα ακούγεται το όνομα του τις τελευταίες ημέρες για την έντονη και πολλές φορές σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί και σχόλια που προκαλούν αντιδράσεις για τις φονικές πυρκαγιές.

Θα αναφέρω ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο, που μου διηγήθηκαν προχθές μέλη του κινήματος μας ,(ΠΑ.ΜΕ <<ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ>>), παλιοί Δρασίτες .

Ήταν Απρίλιος του 1989, όταν η Αλβανία στέναζε από την “Κομμουνιστική Δικτατορία του λαού” και οι Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί έψαχναν τρόπο να διαφύγουν από τον “Κομμουνιστικό Παράδεισο”.

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός, φτάνει στην Αθήνα όπου πρόκειται να εκφωνήσει λόγο στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής και να περιγράψει τα όσα ζουν στον “παράδεισο” οι Βορειοηπειρώτες. Το ενδεχόμενο της αποκάλυψης ότι στον “Κομμουνιστικό Παράδεισο” τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα, όσο τα περιέγραφε η “φωνή των Τιράνων”, σημαίνει συναγερμό στα ανθελληνικά στοιχειά.

Μια ομάδα σαμποτέρ της ΚΝΕ, κόβει στην αρχή το ρεύμα στο Αμφιθέατρο για να ματαιώσει την ομιλία, αλλά η παράταξη ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ βάζει σε λειτουργία γεννήτρια για να γίνει η ομιλία. Τότε, μια ομάδα τραμπούκων, με αρχηγό της τον Κνίτη Παύλο Πολάκη, φοιτητή τότε ιατρικής, ορμάει στο Αμφιθέατρο και εκδίδει τελεσίγραφο: “ή θα φύγετε ή θα σας πετάξουμε με τις κλωτσιές” , αλλά δεν αρκέστηκαν στα λόγια. Έστειλαν ετοιμοθάνατο, στο νοσοκομείο με βαριά κατάγματα στο κρανίο τον φοιτητή Παναγιώτη Αντωνίου και άλλους 19 ελαφρύτερα τραυματισμένους οι περισσότεροι ΔΡΑΣΙΤΕΣ.

Κάτι όμως που δεν έμεινε αναπάντητο από τους θρυλικούς ΔΡΑΣΙΤΕΣ της τότε εποχής. Μετά από λίγο καιρό, ο ΔΡΑΣΙΤΗΣ Νικήτας Ι άρπαξε από το σβέρκο έναν από τους πρωτοστατούντες Κνίτες (ΠΟΛΑΚΗΣ) ρωτώντας το τι έκανε, ο Πολάκης , ο Νικήτας Ι του έλεγε θυμάσαι καλά τι έκανες και του έριξε τόσο πολύ ξύλο που θα το θυμάται μέχρι να πεθάνει.

Την περασμένη βδομάδα είχαμε την σύλληψη 9 φοιτητών του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, όταν φωνάζαν συνθήματα για την Μακεδονία σε επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Κύπρο.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πολιτικοποιήσω τα πιο πάνω τραγικά, αλλά ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ μας να περιμένουμε ένα συγνώμη από αυτήν την κυβέρνηση και από αυτούς τους Υπουργούς
.
Ακόμα άταφα είναι τα θύματα…
Ακόμα τα αποκαΐδια καπνίζουν..