Παύλος Κοντίδης: Στόχος να κατακτήσω μετάλλιο στο Ομάν

Δεν εφησυχάζει μετά την επιτυχία στο Παγκόσμιο, δηλώνει ο Παύλος Κοντίδης

Οι επιτυχίες έχουν γίνει συνήθεια για τον Κύπριο Ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ISAF) που έγινε την πόλη Τσινγνκτάο της Κίνας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η εξαιρετική παρουσία του Κύπριου Ιστιοπλόου, επιβεβαίωσε ξανά την περίοπτη θέση που κατέχει στο χώρο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας.

Ο Παύλος Κοντίδης  επιβεβαίωσε ότι παρουσιάζει την απαιτούμενη για αθλητή υψηλού επίπεδου σταθερότητα και παράλληλα την ικανότητα για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο προσεχές μέλλον.

Σε δηλώσεις του για την ιστοσελίδα της ΚΙΟ, ο Κύπριος ιστιοπλόος είπε ότι η επιτυχία του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας που έγινε στο Τσινγνκτάο της Κίνας, «ήταν για μένα η επιβεβαίωση της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από όλο το προπονητικό τιμ».

«Βεβαιωθήκαμε ότι δουλεύουμε σωστά και αποδοτικά. Όμως αυτό δεν σημαίνει χαρές και πανηγύρια, ούτε μας δημιουργεί κανένα είδος εφησυχασμού. Συνεχίζουμε με εντατικό ρυθμό και πολλή αφοσίωση την προσπάθεια μας για τη συνέχεια. Η άλλη παράμερος της  επιτυχίας έγκειται στο ότι ήλθε σε ένα πολύ καλό χρονικό σημείο ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα γίνει στο Ομάν στις 17-24 Νοεμβρίου. Την 1 του μήνα αναχωρώ για το Ομάν, όπου θα συνεχίσω την προετοιμασία μου για αυτήν την πολύ σημαντική διοργάνωση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο στόχος στο Ομάν, ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι στόχος του είναι να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

«Εκεί επικεντρώνω τις προσπάθειες μου. Αν τα καταφέρω, πραγματικά θα νοιώσω πολύ μεγάλη χαρά.  Για να το πω πιο παραστατικά, θα πετώ στα σύννεφα αν πετύχω αυτό το στόχο. Όταν τελειώσει και αυτή η διοργάνωση θα κάνουμε τον απολογισμό και θα δούμε πού έχουμε φθάσει», ανέφερε.

Σε παρατήρηση αν από την επιτυχία του στην Ολυμπιάδα και έπειτα έχει διαπιστώσει κάποια αλλαγή της συμπεριφοράς του περιβάλλοντος του αθλήματος προς το πρόσωπο του, ο Κύπριος ιστιοπλόος είπε: «Αυτό που λέτε, το έχω διαπιστώσει».

«Είναι πολύ φυσικό μια επιτυχία σε Ολυμπιάδα να σε ανεβάζει στην εκτίμηση των άλλων ως αθλητή. Έχω παρατηρήσει όμως κα κάτι πρόσθετο σε αυτό το θέμα.  Η εκτίμηση γίνεται μεγαλύτερη λόγω της χώρας προέλευσης μου. Η Κύπρος είναι ένας μικρός χώρος και από άποψη μεγέθους, αλλά  και από άποψη πληθυσμού. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο Κύπριος αθλητής να μην έχει τις ανάλογες ευκαιρίες και τις διευκολύνσεις, από όλες τις απόψεις, που έχουν  οι συναθλητές του  στην προσπάθεια που καταβάλλουν. Με βάση όμως αυτό η επιτυχία στην Ολυμπιάδα όπως και η κάθε μεγάλη επιτυχία έχει ακόμη πιο θετικό αντίκτυπο στον τόπο μας», κατέληξε.