Πατσαλίδης και Μιχαηλίδης προέδροι σε Cyta και ΡΙΚ

To Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε  το διορισμό του Χρίστου Πατσαλίδη, Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου μετά την παραίτηση του Στάθη Κιττή.

Όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής ΚΕ Βίκτωρας Παπαδόπουλος το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης το διορισμό του Αλέκου Μιχαηλίδη, Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, μετά την παραίτηση του Μάκη Συμεού από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου

Ερωτηθείς αν ο διορισμός των νέων Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων σε ΡΙΚ και ΑΤΗΚ είναι προσωρινός, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αν το αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με βάση τη νέα νομοθεσία που υπάρχει για αντικατάσταση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών οργανισμών, τότε (η απόφαση για αντικατάσταση) θα έρθει με το πλήρωμα του χρόνου».

Κληθείς εξάλλου να πει αν έχουν αντικατασταθεί και τα μέλη των πιο πάνω Διοικητικών Συμβουλίων τα οποία έχουν, επίσης, δώσει παραίτηση, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αντικατέστησε τους επικεφαλής για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτοί οι δύο Ημικρατικοί οργανισμοί».