Πατέρας Μπουρζούκου: Στην οικογένεια είμαστε όλοι αναρχικοί

Για τον εξαιρετικό χαρακτήρα του γιού του μιλά ο πατέρας του Γιάννη Μπουρζούκου, ο οποίος κάνει λόγο για ένα ευαίσθητο και φιλεύσπλαχνο παιδί.

Ο πατέρας του ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων της ένοπλης ληστείας στον Βελβεντό Κοζάνης μιλώντας στο Έθνος υποστηρίζει πως “Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες; Εγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει”

Και προσθέτει: “Οποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταϊσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Εκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία”

Αναφερόμενος στη ληστεία σημειώνει “Παρότι είχαν όπλα, περισσότερο για εκφοβισμό ήταν. Δεν νομίζω ότι ξέρει καν να χρησιμοποιεί όπλα. Οταν είχε γίνει αυτό στην Πάρο, μου είχε πει ότι αυτοί που το είχαν κάνει πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιοι. Αν έχεις μια ιδεολογία και σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ακυρώνεις την ιδεολογία σου. Αυτό μου έλεγε”.