ΠΑΣΥΠΙ: Δεν πλεονάζονται αυτοί που χρεοκόπησαν τις ΚΑ

Ο Πρόεδρος  της ΠΑΣΥΠΙ Πέτρος Σουπουρής σε δήλωση μετά τη συνάντηση των συντεχνιών με το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών,  χαιρέτισε την αποφασιστική ενέργεια του ΔΣ της εταιρείας, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι μεταξύ του πλεοναζόμενου προσωπικού δεν περιλαμβάνονται τα διευθυντικά στελέχη που ευθύνονται για τη ζημιά των 200 εκατομμυρίων που υπέστη κατά την τελευταία τριετία.

«Η συντεχνία από το Νοέμβριο που εκπονήθηκε το σχέδιο της Air France – KLM περιμένει αγωνιωδώς να προχωρήσει ο πυλώνας της αποδέσμευσης του προσωπικού», είπε.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα βλέπουμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών με σθένος και τόλμη προχώρησε στην αποδέσμευση ορισμένων συναδέλφων” λέγοντας ότι η ΠΑΣΥΠΙ χαιρετίζει αυτή την ενέργεια.

Παρατηρώντας ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ λυπηρή μέρα για το προσωπικό, διότι το προσωπικό των ΚΑ για επτά χρόνια έδινε πάρα πολλά από το μισθό του, σήμερα πληρώνουν ορισμένοι συνάδελφοι με την εργασία τους, αλλά είμαστε σίγουροι ότι το βήμα που κάνει το ΔΣ σήμερα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσει τη βάση ώστε να γίνουν οι ΚΑ κερδοφόρες.

Χαρακτήρισε επίσης λυπηρό το γεγονός ότι 490 άτομα χάνουν τη θέση εργασίας τους, αλλά οι Διευθυντές που έκαναν ζημιές 200 εκατομμυρίων τα τελευταία τρία χρόνια δεν πήραν πρώτοι τις επιστολές πλεονασμού, σημείωσε.

Ερωτηθείς πόσοι πιλότοι βρίσκονται μεταξύ των 490 εργαζομένων που θα πλεονασθούν, ανέφερε ότι ήδη 21 πιλότοι έφυγαν χωρίς καμία αποζημίωση και άλλοι έξι θα πάρουν επιστολή πλεονασμού σήμερα.

Πρόσθεσε ότι εάν θα φύγουν και άλλα αεροπλάνα υπάρχει πιθανότητα να φύγουν και άλλοι πιλότοι.