ΠΑΣΥΠΙ:Εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Air France Consulting

Η  Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), με ανακοίνωση της ζητά εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Air France Consulting.

Παράλληλα ζητά επίσης  συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη.

Η συντεχνία ζητάει τη συνάντηση με τον κ. Δημητριάδη «προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στις Κυπριακές Αερογραμμές». Εκφράζει ακόμα τη θέση ότι οι δηλώσεις του δείχνουν «ότι δεν είναι καλά ενημερωμένος, ίσως και παραπληροφορημένος».

Καλεί επίσης «καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να εφαρμόσουν τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων που υποβάλλονται τα τελευταία 10 χρόνια και να μην υιοθετούν ότι τους λέει η Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών».

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει ότι «δεν περιλαμβάνεται σε κανένα σχέδιο αναδιάρθρωσης η πώληση και της τελευταίας χρονοθυρίδας για το αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου».

«Όσον αφορά την έκκληση του Υπουργού, ο οποίος κάλεσε όλους όσους μιλούν για τις Κυπριακές Αερογραμμές να υποβάλουν εισηγήσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Εταιρεία, αναφέρουμε ότι εργαζόμαστε στην Εταιρεία για 30 χρόνια και βλέπουμε με ποιο τρόπο διευθύνονται οι επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες», προσθέτει.

Εισηγείται όπως «εφαρμοστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο ετοιμάστηκε από την Εταιρεία Air France Consulting, εγκρίθηκε από τη Βουλή και βάσει αυτού του σχεδίου δόθηκε η κρατική στήριξη για να εφαρμοστεί η αναδιάρθρωση».