Πασοκ: “Τιμωρία” για την Κύπρο η απόφαση του Eurogroup

«Αυτή η απόφαση έχει στον μέγιστο πλέον βαθμό τα τιμωρητικά και μυωπικά χαρακτηριστικά των κινήσεων διαχείρισης της κρίσης σε χώρες που σταδιακά εντάσσονται σε προγράμματα», εκτιμούν για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, στο ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά στην Ελλάδα, τώρα λένε γίνεται αντιληπτό  «και το τι αποφύγαμε και πόσο μεγάλα ποσά καταφέραμε να πάρουμε ως δάνειο, έχοντας δημοσιονομικά και μακροοικονομικά μεγέθη πολύ χειρότερα από τα κυπριακά».

Η Ευρωζώνη, κατά τις ίδιες πηγές, προσπαθεί να διορθώσει κάποια από τα στοιχεία των αποφάσεών της, «αλλά, στο μεταξύ, οι καταστάσεις επιδεινώνονται και ο φαύλος κύκλος τροφοδοτείται.Τη μία λένε ότι είναι “μοναδική περίπτωση” η Ελλάδα, την άλλη ότι είναι “μοναδική περίπτωση” η Κύπρος, χωρίς να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι με τη φωτιά και με τις αντοχές των κοινωνιών και των πολιτικών συστημάτων» .

Ο κυπριακός λαός, τονίζουν,  δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν» και εναπόκειται σε αυτόν «σύμφωνα με τις θεσμικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταθμίσει τα δεδομένα και να κάνει την καλύτερη επιλογή για τους πολίτες και την οικονομία της Κύπρου, αλλά φυσικά και για την προστασία του εθνικού συμφέροντος».