Παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου, ομιλία του Μαλά σε νέους στη Λάρνακα

Παρουσία του γνωστού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς , κάλεσε τους νέους σε αντίσταση στην πολιτική και κοινωνική αδιαφορία και στους εξτρεμισμούς, στο καφέ Bailey στη Λάρνακα.

«Η μη συμμετοχή, είπε, δεν μπορεί να είναι η απάντηση των συνειδητοποιημένων και πολιτικοποιημένων νέων. Ζείτε σε μία κοινωνία που παρόλο που αλλάζει, έχει ένα θετικό χαρακτηριστικό: είναι μία κοινωνία που προβληματίζεται πολιτικά. Στην Ευρώπη η τάση είναι η πλήρης αποστασιοποίηση από την πολιτική ζωή. Αυτό δημιουργεί ένα πολιτικό αλλά και ένα κοινωνικό κενό, το οποίο πολλές φορές γεμίζουν εξτρεμιστικές τάσεις. Εμείς στην Κύπρο θα πρέπει να συμπεριφερθούμε διαφορετικά, γιατί μόνο με τον ευρύτερο κοινωνικό προβληματισμό θα μπορέσετε  να δημιουργήσετε».

Ζητώντας τους να απαντήσουν με πνεύμα δημιουργικό στην κάθοδο εξτρεμιστικών στοιχείων στην Κύπρο, ο κ. Μαλάς τόνισε ότι οι εξτρεμισμοί ποτέ και καμία κοινωνία δεν έχουν εξυπηρετήσει, αλλά αντίθετα έχουν επιφέρει δεινά. Η κοινωνία και η ιστορία, πρόσθεσε,  είναι σαν μία αλυσίδα και αν ένας κρίκος χαθεί, τότε χάνεται και η ιστορία και χάνεται και ο πολιτισμός. «Σας καλώ να κρατηθείτε και κρατήσετε τον πολιτισμό μας αλώβητο…Οι χώρες οι οποίες χάνουν τον πολιτισμό τους γίνονται υποχείρια πολιτικών τάσεων και διαφόρων καταστάσεων και ο πολιτισμός μας είναι ένα κομμάτι του κυπριακού γίγνεσθαι…Προσπαθήστε  να διατηρήσετε αυτή τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα, γιατί αν ισοπεδωθεί ο πολιτισμός μας, προοπτική στη χώρα μας δεν υπάρχει».