Παρουσίαση οδικού χάρτη για ΕΦ σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον ΠτΔ

Ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στην Εθνική Φρουρά και παρουσίαση οδικού χάρτη σε σχέση με την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΦ, έγινε κατά την ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στη σύσκεψη, διάρκειας περίπου τριών ωρών, συμμετείχαν ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στυλιανός Νάσης, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη σύσκεψη, ο κ. Φωτίου είπε ότι «στην παρουσία των αρχηγών των κομμάτων και των μελών της Επιτροπής Άμυνας έγινε σήμερα ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στην Εθνική Φρουρά και παρουσιάστηκε η στρατηγική και το πρόγραμμα μας, ο οδικός χάρτης όσον αφορά την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΦ».

«Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια και τις συνεργασίες που επιδιώκουμε με γειτονικές και άλλες χώρες, ώστε να διασφαλίσουμε αυτό που όλοι θέλουμε: την ενεργειακή και τη θαλάσσια ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Φωτίου.