Παρελθόν ο Ρανιέρι από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος

Η χθεσινή ήττα της Εθνικής Ελλάδας από τα νησιά Φορόε στο Καραϊσκάκη με 1-0 που ουσιαστικά θέτει την ελληνική ομάδα εκτός τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Και πλέον από σήμερα ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Ελλάδας.

Ο χθεσινός αγώνας με τα Νησιά Φερόε αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Ιταλού που ήρθε με βαρυφορτωμένο βιογραφικό αλλά μέσα σε τέσσερις αγώνες κατόρθωσε να διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη το οικοδόμημα που είχαν χτίσει οι Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος.

Το μόνο που απομένει για να καταστήσει και τυπικό το «διαζύγιο» είναι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ. Ο Ρανιέρι θα ταξιδέψει στα Χανιά με την αποστολή της Εθνικής προκειμένου να είναι στον πάγκο της Τρίτη, στο φιλικό αγώνα με τη Σερβία, που θα είναι ο τελευταίος του στον πάγκο.

Ακολούθως, ο εκ Ρώμης ορμώμενος προπονητής θα αναζητήσει αλλού την τύχη του. Το διαζύγιο με την ΕΠΟ είναι συναινετικό, καθώς η σημερινή συνάντηση του Ρανιέρι με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, έγινε σε καλό κλίμα, με τη συμφωνία για την αποζημίωσή του να είναι πολύ κάτω από το εκ του συμβολαίου του προβλεπόμενο 1,5 εκατομμύριο ευρώ και, σε κάθε περίπτωση, να θεωρείται επωφελής για την ΕΠΟ.