Παραπετάσματα καπνού από το ΑΚΕΛ για την κάλυψη των λαθών του

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά διακηρύττει ο θυμόσοφος λαός. Το σφοδρό κατηγορώ του Αθανάσιου Ορφανίδη προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνησή του, βάζει σε σκέψεις ακόμη και τον πιο αδιάφορο πολίτη.

Ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, μίλησε έξω από τα δόντια και σταμάτησε να συγκαλύπτει το οικονομικό παιχνίδι που παιζόταν εδώ και τόσο καιρό στην πλάτη του Κυπριακού λαού. Αποκαλύπτοντας την αδιαφορία του προέδρου απέναντι στην οικονομική κατρακύλα, την εθελούσια έκθεση της Κύπρου στα Ελληνικά ομόλογα και την ασυνεννοησία που υπήρχε, έγινε στόχος της κυβέρνησης.

Όπως κι ο ίδιος παραδέχτηκε δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά τουλάχιστον, δεν πετά ανούσια παραπετάσματα καπνού προκειμένου να διαφυλάξει μια ήδη κατεστραμμένη εικόνα, όπως επιχειρούν να κάνουν στελέχη του ΑΚΕΛ. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση δεν φτάσει στην υπογραφή του μνημονίου, δεν αναιρείται το γεγονός, ότι εξαιτίας της η Κύπρος, διανύει την συγκεκριμένη περίοδο ύφεσης.

Ο θυμόσοφος λαός συνεχίζει και λέει ότι “η εξουσία διαφθείρει” πόσω μάλλον, όταν υπάρχει η γνώση ότι η περίοδος που θα την κατέχει κάποιος, είναι περιορισμένη. Η ιστορία έχει δείξει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι μίζες, οι χειρισμοί που ευνοούν μεγάλα πορτοφόλια και προσωπικά συμφέροντα, υπερισχύουν του κοινού καλού.

Για ακόμη μια φορά φαίνεται o λαός να είναι μάρτυρας του ίδιου σεναρίου.